Nieuwe opleiding G607 gaskeuring | 16 en 17 april 2019

Laatste update 07 februari 2019 Leestijd: 2 min

Kampeerders worden in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk in toenemende mate geconfronteerd met campinghouders die een G607-keurmerk op het kampeermiddel verplicht stellen. BOVAG organiseert daarom samen met Gimeg een opleiding om Nederlandse monteurs voor deze keuring te certificeren. Inmiddels zijn er zo’n 100 bedrijven die een gecertificeerde G607-monteur hebben, nagenoeg allemaal BOVAG-kampeerbedrijven. Wilt u deze klanten ook kunnen bedienen? Meld uzelf of uw monteur(s) dan uiterlijk 6 februari aan voor de opleiding G607 gaskeuring die in 2019 wordt gegeven op 16 en 17 april.

Wat levert deze opleiding u (en/of uw monteur) op?

  • Officieel certificaat (5 jaar geldig), het bewijs dat u de opleiding heeft gevolgd
  • De mogelijkheid om de G607 gaskeuring 5 jaar lang uit te voeren
  • De mogelijkheid om ook Duitse caravans en campers te onderhouden
  • Klantnummer van het DVFG (Deutscher Verband Flüssiggas), waarmee de formulieren en stickers voor de keuring besteld kunnen worden
  • Kans om deze groeiende klantgroep te bedienen en te ontzorgen, waarmee u uw bedrijf positief profileert als professioneel kampeerbedrijf

Over de opleiding

De opleiding bestaat uit twee dagen en wordt afgesloten met een examen. De opleiding is in het Duits, het examen (meerkeuzevragen) in het Nederlands. Medewerkers van Gimeg zijn aanwezig om eventuele onduidelijkheden te vertalen naar het Nederlands. De kosten voor de opleiding, het examen en het lesmateriaal bedragen € 500,- per persoon exclusief btw. Het is mogelijk om per caravan- en camperbedrijf twee monteurs in te schrijven, bekendheid met de Duitse taal is een voordeel. Alleen bij een totaal van minimaal 35 aanmeldingen kan de opleiding doorgaan. De tweedaagse opleiding vindt plaats op 16 en 17 april 2019, van 8:30 tot 17:00 uur in het BOVAGhuis in Bunnik.

Herkansen?

Heeft u deze opleiding al eens gevolgd, maar bent u niet geslaagd? Herkansen kan ook dit voorjaar. Wilt u herkansen, stuur dan een e-mail met uw gegevens naar caravancamper@bovag.nl.

Meer informatie

De inschrijvingstermijn voor de opleiding G607-keuring is inmiddels gesloten

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring