Let op als uw opdrachtgever na vervangen voorruit zelf kalibreert

Laatste update 13 december 2018 Leestijd: 2 min

Misschien komt het wel eens bij u voor: u vervangt in opdracht van bijvoorbeeld een auto- of dealerbedrijf een ruit. De desbetreffende auto beschikt over één of meerdere ADAS-systemen, waardoor kalibratie van de camera achter de ruit na vervanging noodzakelijk is. De opdrachtgever geeft aan dat u dit niet hoeft te doen, hij voert deze kalibratie naderhand zelf uit. Zorg dat u in deze gevallen de afspraak die u hierover met de opdrachtgever maakt goed vastlegt.

Deze vastlegging is belangrijk, zodat u niet verantwoordelijk wordt gehouden voor een kalibratie die niet door u is uitgevoerd. Het advies is om de afspraak hierover dan ook altijd vast te leggen op onderliggende werkopdracht of werkovereenkomst én op de factuur.

Daarbij kunt u het beste de volgende tekst opnemen:
“[naam opdrachtgever] geeft mij de opdracht om de voorruit te vervangen, echter zonder de camera achter de vooruit opnieuw te kalibreren. Deze kalibratie wordt naderhand door [naam opdrachtgever] zelf uitgevoerd. Let op: kalibratie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat aanwezige ADAS-systemen goed blijven functioneren.”
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring