Rijvaardigheidstrainingen voor NKC-camperaars groot succes

Laatste update 09 augustus 2018 Leestijd: 3 min

De hoeveelheid clubleden die een camperrijvaardigheidstraining volgt via de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) is dit jaar al met 23 procent gegroeid. Deze training is een samenwerking tussen NKC en twintig BOVAG-rijscholen. Het doel ervan is om de verkeersveiligheid voor camperaars te verhogen en de schadelast te verminderen. De verwachting is dat het aantal deelnemers nog verder stijgt in 2019. Bent u rijopleider en wilt u ook meehelpen bij de trainingen? Dan kunt u zich aanmelden bij de deelnemende rijscholen.

Reizen met de camper neemt de laatste jaren een vlucht. Er rijdt ondertussen een recordaantal campers op de Nederlandse wegen. De nieuwe camperaar heeft ervaring als bestuurder van een personenauto, maar het rijden in een camper vereist meer vaardigheden. Het verschil in grootte en zwaarte van de camper maakt dat veel camperaars behoefte hebben aan een training met tips, advies en oefening om zelfverzekerd deel te kunnen nemen aan het verkeer. Ter bevordering van de rijvaardigheid, de verkeersveiligheid en de reductie van het aantal schades aan campers, heeft NKC samen met BOVAG de NKC Camperrijvaardigheidstraining opgezet. Deze training is exclusief voor NKC-leden.

Pilot met ruim 300 deelnemers

In mei 2017 is een pilot gestart waarbij NKC samenwerkte met twintig BOVAG-rijscholen. Dit was met meer dan 300 deelnemers een groot succes en de deelnemers zijn erg tevreden. Een goede reden om hier samen een vervolg aan te geven. De trainingen in het voorjaar van 2018 waren al snel volgeboekt en ook het najaar loopt vol. Het aantal deelnemers is tot nu toe met 23 procent toegenomen.

Plannen voor 2019

Inmiddels zijn NKC en BOVAG gestart met het samenstellen van het programma voor 2019, waarin een groei te zien is van 44 procent deelnemers (individueel en groepen). Ook worden de punten op de ‘i’ gezet voor de ontwikkeling van de NKC Camperrijvaardigheidstraining 2.0. Eind 2018 worden de plannen hiervoor gepresenteerd.

Deelnemen

NKC heeft besloten door te gaan met de huidige groep rijscholen en deze groep voorlopig niet verder uit te breiden. Helaas kunnen geïnteresseerde rijscholen zich dus op dit moment niet aanmelden alsnog mee te doen. U kunt zich wel als instructeur aanmelden om de deelnemende rijscholen te ondersteunen tijdens een of meerdere trainingen. Daarvoor ontvangt u een vergoeding. Om aan te melden moet u in het bezit zijn van de daarvoor bestemde opleidingspapieren (WRM C).

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring