Tankstations in Cijfers: minder shops maar meer omzet

Laatste update 13 april 2018 Leestijd: 2 min

Er zijn in Nederland nu meer onbemande (2098) dan bemande (2023) tankstations. Bij het vorige onderzoek in 2014 waren de bemande tankstations nog in de meerderheid. De bemande locaties die er nu nog zijn, zijn wel groter en draaien meer omzet.

Deze eerste resultaten van de uitgave van Tankstations in Cijfers 2018 werden tijdens het voorjaarsevent van BOVAG Tankstations op 11 april gedeeld. Het complete onderzoek wordt nog voor de zomer gepubliceerd.

Het aantal locaties in Nederland waar brandstof verkocht wordt, is al een lange tijd vrij stabiel. In vijftien jaar tijd slonk het totaal aantal tankstations slechts met 3%. De enorme groei van onbemande tankstations (+265%) compenseert de bijna halvering van het aantal bemande locaties (-45%). 
Aantal-locaties.png

Alternatieve brandstoffen

BOVAG onderzocht ook het aantal locaties waar alternatieve brandstoffen werden verkocht. Het aantal (snel)laadpunten laat sinds 2011 een enorme groei zien.

Shops

Voor het eerst heeft BOVAG ook onderzoek gedaan naar shopactiviteiten. Daaruit blijkt dat de meeste bemande locaties in elk geval tabak verkopen. Ook de verkoop van eetwaren om mee te nemen, warme dranken en  de verkoop van vrijetijdsartikelen ook door veel locaties gedaan wordt.
Shops.png

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring