Kamervragen over BOVAG Garantie

Laatste update 06 oktober 2017 Leestijd: 2 min

Niet alleen BOVAG had zijn vraagtekens, ook in politiek Den Haag werd verbaasd gereageerd op de tekstaanpassing van De Nederlandse Bank waardoor “bijkoop garanties” voortaan een verzekering zijn. VVD-Kamerlid Aukje de Vries stelde daags na de mediastorm schriftelijke vragen aan minister Dijsselbloem van Financiën.

Ze wilde onder andere weten waarom DNB deze beleidswijziging heeft doorgevoerd en welke definities er precies gehanteerd worden voor garantie, verzekering en bovenwettelijke garantie, maar ook in hoeverre er verschil is tussen premie en kosten voor garantie die in een prijs zijn verwerkt. Ze stelt in haar brief stevige vragen over het nut voor de consument en de gevolgen voor de ondernemer. Ook wilde ze specifiek weten waarom er volgens DNB de afgelopen jaren nooit een probleem was met de BOVAG Garantie en nu wel.

Bertho Eckhardt is blij dat dit in Den Haag is opgemerkt en dat dit breder wordt getrokken dan alleen onze case. De Vries vraagt ook om een vergelijking met andere EU-landen. “De antwoorden van de minister zullen alleen nog wel even op zich laten wachten. Dus wij sleutelen door aan een nieuwe vorm van garantie zodat onze leden juist die meerwaarde van het BOVAG-lidmaatschap kunnen blijven bieden aan hun klanten. Ondertussen kunnen onze leden gewoon de garantie blijven geven zoals ze gewend zijn. Er is overigens weinig onrust onder de leden. Eerder het tegenovergestelde: een groot vertrouwen dat BOVAG het oplost.”

Lees ook:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring