Gezocht: icoonproject circulaire economie

Laatste update 12 oktober 2017 Leestijd: 3 min

Nederland circulair! en de rijksoverheid zoeken voor dé Circular Award 2017 iconische circulaire ondernemers en projecten. Het gaat om innovatieve projecten, producten of ondernemingen die tot de verbeelding spreken. En ook kunnen laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Revisie is bij uitstek een activiteit die bijdraagt aan de circulaire economie dus kunnen revisiebedrijven zich voor deze prijs aanmelden.

Wie ontvangt dé Circular Award 2017?

Een circulaire economie ontstaat niet vanzelf, het vraagt een systeemverandering. Wij denken dat bedrijven hierin een cruciale rol vervullen. Want als bedrijven hierin samenwerken en ontwikkelen, ontstaan stap-voor-stap en van onderaf nieuwe ketens.

Beoordelingscriteria

De vier kenmerken van een iconisch circulair project zijn:

  • Circulariteit; Maximale herbruikbaarheid van grondstoffen en materialen, minimale waarde-vernietiging van grondstoffen en materialen, circulair op het vlak van product, technologie én businessmodel.
  • Schaalbaarheid; Grote impact of potentie hiervoor, opschaalbaar naar rest van Nederland en daarbuiten, duidelijke en aansprekende visie voor een circulaire toekomst.
  • Samenwerking; Projecten op regio-, sector-, ketenniveau of verder, samenwerking tussen bedrijven en organisaties uit allerlei disciplines.
  • Businessmodel; Financieel gezond businessmodel; geen (structurele) behoefte aan subsidie.

Inschrijven

De inschrijving is geopend tot en met 1 november 2017. Een onafhankelijke jury selecteert uit de inzendingen een shortlist. Daarbij iidentificeren ze vijf categorieën gelinkt aan de vijf tafels van het Grondstoffenakkoord (Consumptiegoederen, Kunststoffen, Biomassa & Voedsel, Maakindustrie, Bouw). De jury kiest het beste en meest toonaangevende project per categorie en nomineert deze voor de Circular Awards. De vijf genomineerden worden op 30 november bekend gemaakt. De absolute winnaar wordt verkozen tijdens de Circular Awards Ceremony op 18 januari 2018.

Inschrijven

Beloning

De verkiezing levert exposure en erkenning op:

  • Voer de eretitel 'Circulair Icoonproject' gesteund door Nederland Circulair! en de Nederlandse Rijksoverheid.
  • Ontvang een unieke 3D-geprinte award.
  • Plaats een jaar lang een custom-made logo op je website ('Winner Circular Award 2018')
  • Krijg aandacht in de vorm van best practice en publicatie op www.circulairondernemen.nl
  • Ontvang een jaar lang lidmaatschap bij MVO Nederland
Bron: rvo.nl

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring