Brede Mobiliteitsalliantie trekt in aanloop verkiezingen gezamenlijk op

Laatste update 14 augustus 2017 Leestijd: 2 min

De brede Mobiliteitsalliantie organiseert op 9 maart ‘Het Nationale Mobiliteitsdebat’ in de Jaarbeurs in Utrecht.

Onder leiding van Rens de Jong (BNR), gaan Tweede Kamerleden tijdens meerdere debatrondes met elkaar, met de alliantiepartijen en de aanwezige gasten in discussie over de toekomst van de mobiliteit van Nederland. Algemeen voorzitter Bertho Eckhardt doet namens BOVAG mee aan dit debat.

De onlangs opgerichte Mobiliteitsalliantie is een uniek, breed samenwerkingsverband van branchepartijen en belangenorganisaties dat is opgericht vanuit een gedeeld gevoel van urgentie en met één gezamenlijk doel: Nederland vooruit helpen. De partijen pleiten voor een gezamenlijke, integrale lange termijn visie op mobiliteit. 

Manifest

In het manifest 'Vooruit!' staat de alliantiedoelstelling beschreven om gezamenlijk een nieuw duurzaam mobiliteitssysteem in te richten. In de komende weken werken de bondgenoten samen verder aan de verdieping en concretisering van het manifest Vooruit! Ook werkt de alliantie aan een politieke agenda en wordt ingezet op verdere verbreding met meer nieuwe partijen die samenwerking ten aanzien van bereikbaarheid, leefbaarheid en economische groei nastreven.

> Lees ook: Lobbypunten BOVAG Tweede Kamerverkiezingen 2017

 

Momentum

De komst van een nieuw kabinet is een uitgelezen moment om de toekomstvisie en oplossingen vanuit de sector onder de aandacht van politici te brengen. Keuzes voor de toekomst moeten nu gemaakt worden: de alliantiegenoten willen daarbij graag een gesprekspartner zijn. Hun boodschap is duidelijk: ‘mobiliteit moet en kan anders’. Het moet en kan duurzamer, slimmer, eerlijker, flexibeler en veiliger.

De Mobiliteitsalliantie bestaat nu uit:
ANWB
BOVAG
De Federatie voor Historische voertuigen (FEHAC) 
De Fietsersbond
GVB
HTM
KNV
MKB Infra
NS
RAI Vereniging
reizigersorganisatie ROVER
RET
TLN
Transdev
Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA)
De Vereniging voor Zakelijk Rijders (VZR)
Qbuzz

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring