Rijvaardigheidstrainingen camperliefhebbers krijgt vervolg in 2018

Laatste update 01 december 2017 Leestijd: 2 min

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) heeft het afgelopen jaar met 20 BOVAG-rijscholen rijvaardigheidstrainingen aangeboden aan zijn clubleden. Het doel was om de verkeersveiligheid voor camperaars te verhogen en de schadelast te verminderen. Deze proef is goed verlopen en daarom gaat NKC in 2018 door met de trainingen. Bent u rijopleider en wilt u ook meehelpen met een van de trainingen? Dan kunt u zich aanmelden bij de deelnemende rijscholen.

NKC-leden volgen een speciale training bij deelnemende BOVAG-rijscholen. NKC-leden krijgen tijdens de training instructie over onder andere inparkeren, belading, draaicirkel en de breedte en hoogte van het voertuig inschatten. Als zij de opdrachten goed uitvoeren, krijgen ze een NKC Rijvaardigheidscertificaat. Daarmee krijgen camperaars korting op hun jaarpremie van een NKC-camperverzekering.

Toegevoegde waarde

Deelnemers zijn erg positief over de trainingen. Deze werden gewaardeerd met een gemiddeld rapportcijfer van 8,6. De verwachting is dat aan het eind het jaar ruim 300 NKC-clubleden een rijvaardigheidscertificaat ontvangen. Ook de deelnemende rijscholen zijn enthousiast, ze zien het als een toegevoegde waarde voor hun rijschool. NKC heeft vanwege het succes besloten ook in 2018 de trainingen voort te zetten. Er zijn al veertien data gepland in het komende jaar. Deze worden ook opgenomen in de NKC Evenementenbrochure 2018 die wordt verspreid onder bijna 47.000 leden.

Besluit NKC

NKC heeft besloten door te gaan met de huidige groep rijscholen en deze groep voorlopig niet verder uit te breiden. Helaas kunnen geïnteresseerde rijscholen zich dus op dit moment niet aanmelden alsnog mee te doen. U kunt zich wel als instructeur aanmelden om de deelnemende rijscholen te ondersteunen tijdens een of meerdere trainingen. Daarvoor ontvangt u een vergoeding. Om aan te melden moet u in het bezit zijn van de daarvoor bestemde opleidingspapieren (WRM C).

Begin 2018 worden de geplande trainingsdata en locaties online geplaatst.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring