Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier om naar het oude ledenportaal te gaan.

Lek gedicht in lease- en verhuursoftware

Laatste update 07 augustus 2017 Leestijd: 2 min

Het AD meldt vandaag dat in klantcontactsoftware die gebruikt wordt door leasebedrijven en autoverhuurders (waaronder mogelijk ook merkdealers) een datalek is ontdekt.

De leverancier van de software is op de hoogte gesteld en heeft het lek inmiddels gedicht. Er zijn geen aanwijzingen dat er daadwerkelijk gegevens van leaserijders en autohuurders in de verkeerde handen zijn gevallen.

BOVAG is blij dat het lek geconstateerd en snel gedicht is. Datalekken zijn schadelijk en moeten voorkomen worden. Daarom adviseert BOVAG bedrijven met verhuuractiviteiten contact op te nemen met hun softwareleverancier en navraag te doen naar de veiligheid van het gebruikte pakket. Daarnaast is het te overwegen om een externe deskundige naar eventuele lekken te laten speuren. Overigens zijn leveranciers waarbij een datalek is geconstateerd verplicht hun klanten van dat datalek op de hoogte te stellen.
BOVAG waarschuwde al eerder voor de gevaren van datalekken. Dat is na te lezen in het dossier Datalekken. In dit dossier staan ook de nodige tips over hoe datalekkage te voorkomen en hoe om te gaan met geconstateerde lekken.

> Lees het artikel in het AD: 'Gegevens van honderdduizend leaserijders op straat'

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring