Niet gevonden wat u zoekt? Klik hier om naar het oude ledenportaal te gaan.

Herstel pensioenfonds PMT verloopt traag

Laatste update 11 augustus 2017 Leestijd: 2 min

PMT heeft haar resultaten over het tweede kwartaal van 2017 gepubliceerd. Daarin staat dat de actuele dekkingsgraad boven de 100% is, maar de reserves van het fonds nog altijd onder het minimaal vereiste niveau zitten.

PMT heeft haar resultaten over het tweede kwartaal van 2017 gepubliceerd. Daarin staat dat de actuele dekkingsgraad boven de 100% is, maar de reserves van het fonds nog altijd onder het minimaal vereiste niveau zitten. “We zitten nu op een actuele dekkingsgraad van 100,7% en een beleidsdekkingsgraad van 96,6%. Dat is een mooie ontwikkeling, maar we zijn er nog lang niet”, zeggen Jan Berghuis en Benne van Popta, werknemers- en werkgeversvoorzitter van PMT. “We zijn nog ver verwijderd van de 104,3% die we aan het einde van 2019 nodig hebben om verlaging van pensioenen te voorkomen.”. PMT heeft eerder gewaarschuwd voor eventuele pensioenkortingen in de toekomst.

De rentestijging die in het tweede kwartaal plaatsvond en de lichte waardestijging van aandelen en onroerend goed waren de belangrijkste factoren voor het doorzettende herstel. PMT behaalde in 2017 tot en met het tweede kwartaal een totaal beleggingsrendement van 0,3%. De beleidsdekkingsgraad wordt bepaald over een voortschrijdende periode van een jaar. Door die voortschrijdende periode werkt de geleidelijke stijging van de actuele dekkingsgraad nog maar gedeeltelijk door in de beleidsdekkingsgraad.

Meer informatie over PMT is te vinden op www.bpmt.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring