Principeakkoord cao Metaal en Techniek

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Werkgevers en bonden zijn het eens over de nieuwe cao's in de Metaal en Techniek: er is een principeakkoord bereikt. Van de BOVAG-leden vallen alleen de leden met een schadeherstelbedrijf onder deze cao (de cao carrosseriebedrijf).

Centraal in de nieuwe cao staat het Generatiepact: meer ruimte voor nieuwe jonge arbeidskrachten en gezond het pensioen halen voor oudere werknemers.

Looptijd 25 maanden

De cao loopt van mei 2017 tot juni 2019 en kent in deze periode een loonsverhoging van 4,16%. De loonsverhogingen worden gefaseerd doorgevoerd:  

  • 1,75% per 1 augustus 2017
  • 0,35% per 1 januari 2018
  • 1,75% per 1 juli 2018 
  • 0,31% per 1 januari 2019

Het akkoord wordt nu voorgelegd aan de besturen van werkgeversorganisaties en aan de leden van de vakbond. Pas als die ook akkoord zijn en de nieuwe cao aangemeld is voor de algemeen verbindend verklaring, zijn de nieuwe afspraken van kracht. 

Cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven (cao MvT)

De nieuwe cao voor de sector Metaal en techniek (of cao Kleinmetaal) is van toepassing voor BOVAG Schadeherstelbedrijven. Niet voor de bedrijven in de sector Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven. Onder de cao MvT vallen de meeste BOVAG-leden (onafhankelijke autobedrijven, auto- en truckdealers, truck- en trailerbedrijven, fietsbedrijven, gemotoriseerde tweewielerbedrijven, reviesiebedrijven, verhuur- en deelautobedrijven, caravan- en camperbedrijven en aanhanwagenbedrijven). Kijk voor meer informatie over de cao MvT op leden.bovag.nl/cao-mvt. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring