Rentekorting voor Erkend Duurzaam-bedrijven

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

BOVAG-bedrijven met een certificaat Erkend Duurzaam komen in aanmerking voor de nieuwe impactlening van de Rabobank, waarmee ze nieuwe duurzame initiatieven kunnen financieren. De rentekorting voor ED-bedrijven kan oplopen tot 1,2%.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt sinds kort gestimuleerd met de impactlening van de Rabobank en Europese Investeringsbank (EIB). Erkend Duurzaam is een van de deelnemende keurmerken. Dit betekent dat bedrijven met het ED-certificaat in aanmerking komen voor de impactlening. Dat is interessant in het geval van nieuwe financieringen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Bij deze lening is dan sprake van een rentekorting die kan oplopen tot 1,2%. Erkend Duurzaam en Rabobank hebben al een langere historie.


De EIB steunt voor het eerst duurzame ontwikkeling bij het MKB in Nederland. Bas Rüter, directeur Duurzaamheid van de Rabobank noemt de mobiliteitsbranche een voorbeeld van een branche waar bij uitstek winst is te behalen op het gebied van duurzaamheid. “In de mobiliteit wordt een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de CO2-uitstoot. Met het oog op het klimaatakkoord dat recentelijk is gesloten in Parijs is hier nog een forse inspanning te leveren. Gelukkig is de technologie behulpzaam bij het vinden van oplossingen en zijn er in de branche diverse aansprekende koplopers aan te wijzen die het goede voorbeeld geven.” Rüter benadrukt dat het belangrijk is om een circulaire economie te stimuleren. “We willen allemaal naar een gezonde en leefbare wereld, in het belang van mens en milieu.”

Een goed voorbeeld is het hergebruiken van versleten autobanden waarvan de buitenlaag kan worden verwijderd. Een groot gedeelte van de autobanden is vervolgens weer als grondstof voor nieuwe banden te gebruiken”, zegt Rüter. Het blijft volgens Rüter belangrijk om klanten te verleiden om die extra stap te zetten naar investeringen in een beter milieu. “De impactlening is daar een goed voorbeeld van.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring