Nieuw hoger beroep in zaak accijnsclaim

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

De Stichting De Grens Bereikt vecht de houding van de Staat in de accijnszaak van de grenspomphouders verder aan. Na een verzoek om mediation bij de rechter in april is er geen enkel overleg geweest met de Staat. De Grens Bereikt probeerde deze week via een hoger beroep opnieuw een gesprek met de Staat af te dwingen.

De Grens Bereikt vormt samen met BOVAG en BETA tevens de stichting Accijnsclaim Pomphouders die afgelopen januari twee individuele tankstationondernemers bijstond in hun kort geding. De voorzieningenrechter wees destijds uiteindelijk het verzoek om voorlopige compensatie van geleden schade af. Daarna heeft De Grens Bereikt een nieuw juridisch instrument ingezet, namelijk het verzoek om mediation. De Staat moest, op last van de rechter, met de stichting in gesprek gaan om tot een schadevergoeding te komen.

Helaas is de Staat tot op heden onverzettelijk gebleken; er heeft geen enkel overleg plaatsgevonden. Daarom heeft De Grens Bereikt opnieuw de juridische mogelijkheden bekeken om toch een uitspraak over een schadevergoeding af te dwingen. Begin deze week vond een hoorzitting plaats waarin de advocaten van beide partijen hun verhaal konden doen. De rechter doet op 21 juni uitspraak. BOVAG brengt u daarvan uiteraard op de hoogte via de nieuwsbrief.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring