Langdurig zieke werknemer? Maak gebruik van re-integratiesubsidies

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Vanuit het Sociaal Fonds Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven zijn verschillende subsidies voor werkgevers beschikbaar. Deze zijn inzetbaar in het re-integratieproces van langdurig zieke werknemers. Ook u kunt daar gebruik van maken.

U kunt bijvoorbeeld tot € 550,- terugkrijgen als u een re-integratietoets laat uitvoeren. Deze toets is nuttig als het niet duidelijk is of de werknemer zijn eigen werkzaamheden volledig kan hervatten. De toets geeft hier antwoord op. Ook wordt meteen vastgesteld welke maatregelen er eventueel nodig zijn om de werknemer in zijn oude werk te laten terugkeren.

Daarnaast is er een subsidie van maximaal € 1.000,- voor gevallen waarin de werknemer wel bij u kan blijven werken (al dan niet in aangepast werk), maar hiervoor extra investeringen nodig zijn.

Schakelt u een re-integratiebedrijf in voor de herplaatsing van de zieke werknemer in een ander bedrijf? Dan is daar een tegemoetkoming van 25% in de gemaakte kosten met een maximum van € 1.250,- beschikbaar. Is deze plaatsing succesvol? Dan kunt u ook nog aanspraak maken op een re-integratiebonus van € 1.250,-, waarvan € 500,- voor de werknemer bedoeld is.

Aanvragen of meer weten?
Deze subsidies kunt u aanvragen via de website van Mensmobiel. Kijk hier voor alle informatie en de aanvraagformulieren. Daarnaast kunt u voor meer informatie ook kosteloos contact opnemen met de adviseurs van Mensmobiel. U kunt hen bereiken op telnr. 070 – 316 0123.

Let op: deze subsidies zijn alleen beschikbaar voor werkgevers die afdragen aan het Sociaal Fonds MvT.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring