Heeft u 'm al ingevuld?

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

BOVAG brengt in kaart welke voertuiggegevens verhuurbedrijven aan de Belastingdienst leveren. U kunt uw input nog tot 16 mei geven. Helpt u mee?

De Belastingdienst heeft onlangs bij een aantal verhuurbedrijven maandelijkse informatie opgevraagd over wie er langer dan dertig dagen in hun huurauto’s hebben gereden. BOVAG kreeg vragen van leden, die hun zorgen uitten vanwege de extra administratieve lasten en de gevolgen voor klanten. Na overleg tussen BOVAG en de Belastingdienst, is de Belastingdienst voorlopig gestopt met het opvragen van dergelijke gegevens.

Uw belangen
BOVAG gaat verder met de Belastingdienst in gesprek over hoe de gegevens in de toekomst op een voor BOVAG-ondernemers werkbare manier aangeleverd kunnen worden. Om uw belangen tijdens dit gesprek zo goed mogelijk te behartigen, heeft BOVAG informatie nodig over uw situatie. In welke mate verhuurt u bijvoorbeeld voertuigen langer dan dertig dagen aan dezelfde klant? Beschikt u over software waaruit de voertuiggegevens eenvoudig te exporteren zijn? En hoe groot is de administratieve druk die de Belastingdienst bij u neerlegt als u deze voertuiggegevens door moet geven? Op basis van uw input, kunnen we aansturen op andere regelgeving. Denk aan een lagere administratieve last, ruimere deadlines voor het aanleveren van gegevens of een betere selectie van de bedrijven die benaderd worden. Het is dus belangrijk dat we ook uw input over dit onderwerp krijgen!

Laatste kans om de enqête in te vullen
Heeft u de enquête nog niet ingevuld? Doe dan dan snel! Het invullen kan tot uiterlijk 16 mei en kost ongeveer 10 minuten. Op 10 mei heeft u een mailtje ontvangen met daarin de link naar de enquête.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking!
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring