FOCWA Specialisten verkent samenwerking BOVAG

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Vereniging FOCWA Specialisten, onderdeel van de Federatie FOCWA, voert verkennende gesprekken met BOVAG over nauwe samenwerking. Samengaan van de twee organisaties wordt daarbij niet uitgesloten.

Een van de redenen voor de gesprekken is de grote overlap in leden die beide brancheverenigingen hebben. Een dubbellidmaatschap is voor veel bedrijven een onwenselijke situatie. Daarnaast zit er de nodige overlap in de activiteiten van de twee organisaties. Denk aan juridische bijstand en advies op gebied van werkgeverszaken. Ook qua lobby en belangenbehartiging is er overlap.
 
De voorzitter van FOCWA Specialisten, Cor van Eijk, zegt hierover: “Als bestuur van FOCWA Specialisten zijn we er van overtuigd dat we er – in het belang van onze leden – goed aan doen om met BOVAG te praten over samenwerking. Vanwege de overlap in leden en dienstverlening. Maar ook omdat BOVAG over een sterkere lobby beschikt dan FOCWA.  Daarnaast is BOVAG een sterk keurmerk voor consumenten.”
 
Naast samenwerking met BOVAG kijkt FOCWA Specialisten naar een andere optie om, net zoals nu het geval is, een zelfstandige vereniging te blijven binnen de Federatie FOCWA.  Het bestuur van FOCWA Specialisten verwacht in de loop van 2016 een beslissing te nemen over de toekomst van de brancheorganisatie.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring