Heeft u het Accell-dataconvenant al getekend?

Laatste update 24 oktober 2017 Leestijd: 2 min

Door middel van een dataconvenant hebben Accell en het BOVAG Dealerplatform onlangs sluitende afspraken gemaakt over het gebruik van klantgegevens.

Dit convenant is uniek in de fietsenbranche, verstevigt de positie van de dealer en houdt rekening de belangen van de klant en zijn persoonsgegevens (wet bescherming persoonsgegevens), versterkt de band met de fabrikant en toont commitment over en weer. Ook afspraken rondom de opzet en het gebruik van het Accell Service Point zijn uitvoerig beschreven in het dataconvenant. BOVAG, als initiator van het Dealerplatform, is zeer verheugd met deze overeenkomst.

Afspraken
We hebben ook tijdens de BOVAG Fietsbranchedag van afgelopen februari het belang van het dataconvenant toegelicht. Zo zijn er heldere afspraken gemaakt over het gebruik van de data tijdens én na een mogelijke beëindiging van een dealerschap. In het convenant is onder andere ook afgesproken dat wijzigingen of aanvullingen van het convenant alleen kunnen worden doorgevoerd indien Accell en het BOVAG Dealerplatform het daar samen over eens zijn. Tevens is vastgelegd dat communicatie over de producten en diensten altijd met vermelding van de dealer of een verwijzing naar het dealernetwerk zal plaatsvinden. Verder stelt het dataconvenant dat de consument te allen tijde zelf zijn dealer mag kiezen en dat deze dus bijvoorbeeld niet aan een door Accell uitgekozen dealer wordt toegewezen.

Digitaal akkoord
Alle BOVAG-leden hebben in februari per post van Accell een exemplaar van het dataconvenant ontvangen. Heeft u het convenant al getekend teruggestuurd? Via deze link kunt u ook digitaal akkoord gaan. Door uw akkoord op het dataconvenant bent u verzekerd van de juiste registratie. Accell geeft tevens aan dat dan €25 fee per geregistreerde elektrische fiets gecrediteerd wordt én u voldoet dan automatisch aan de Accell NL-leveringsvoorwaarden.

Vragen
Heeft u vragen over het dataconvenant? Dealers van Accell-merken hiervoor bij Accell terecht.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring