Campagne diefstal e-bikes: gebruik een tweede slot

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) is een campagne gestart om de diefstal van e-bikes tegen te gaan. Eén van de tips is om altijd gebruik te maken van een tweede slot, zodat diefstal wordt bemoeilijkt.

AVc stelt kosteloos campagnemateriaal voor ondernemers beschikbaar. Wilt u het ook ontvangen? Verzekeraar ENRA stuurt het u in dat geval graag toe. Mail in dat geval naar Suzan Boon van ENRA via s.boon@enra.nl.

Stijging diefstal met 200% 
AVc signaleert dat de diefstal van e-bikes sinds 2010 met meer dan 200% is gestegen. Volgens de politie zijn het, naast gelegenheidsdieven, vooral georganiseerde bendes die achter e-bikes aanzitten. De e-bikes worden door deze bendes vaak met dichte sloten in een busje geladen en pas later opengebroken. Tijd voor actie, vindt AVc. Met de nieuwe campagne ‘Stop Fietsendiefstal!’ geeft AVc consumenten verschillende tips om de kans op diefstal van een e-bike te beperken, waaronder de aanbeveling: koop een tweede slot.

Maak klanten bewust
BOVAG ondersteunt als netwerkpartner van AVc de campagne van harte: “Voor leden van BOVAG Fietsbedrijven is campagnemateriaal ontwikkeld, zoals flyers, posters en stuurhangers. Hiermee kunnen tweewielerspecialisten meer aandacht vragen voor de aanpak van diefstal”, legt specialist Milieu & Veiligheid Jan Bessembinders van BOVAG uit. “Buiten het feit dat u met de verkoop van een tweede slot gewoon additionele omzet genereert, maakt u met de campagnetips uw klanten bewust van de diefstalrisico’s, zodat zij langer van hun nieuwe e-bike kunnen genieten.”

Campagnemateriaal en meer informatie
Mail naar Suzan Boon van ENRA via s.boon@enra.nl voor gratis campagnemateriaal. Meer info over de campagne vindt u ook op www.stopfietsdiefstal.nu.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring