PMT kent overgangsregelingen 2017 toe

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Medewerkers kunnen ook volgend jaar vanaf de leeftijd van 62 jaar met vervroegd ouderdomspensioen. Zij kunnen daarbij gebruik maken van de daarvoor bestaande overgangsregelingen.

PMT heeft namelijk de voorwaardelijke overgangsbepalingen voor 2017 toegekend.

Zij kennen daarbij twee overgangsregelingen. Medewerkers die daarvoor in aanmerking willen komen moeten o.a. aan de volgende voorwaarden voldoen:
  • Direct voordat de medewerker met pensioen gaat, bouwt hij/zij pensioen op bij PMT en is actief aan het werk.
  • De medewerker is voor 1 januari 1999 gaan werken bij een werkgever in de Metaal en Techniek sectoren. Hieronder vallen ook de branches Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven en Tankstations en Wasbedrijven.
  • De medewerker heeft vanaf 1 januari 1999 onafgebroken deelgenomen aan de pensioenregeling van de Metaal en Techniek.
Bij het eventuele gebruik van de overgangsregelingen is het wel belangrijk rekening te houden met de verhoging van de AOW-leeftijd zoals die door de Eerste Kamer is goedgekeurd. Een tool om de eigen AOW-leeftijd te berekenen staat op de site van SVB. Daarnaast biedt Mijn PMT de mogelijkheid een berekening te maken van de pensioenbedragen voor en na de AOW-leeftijd. Op het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) kan de medewerker zelf zien of hij/zij zicht heeft op de overgangsregelingen.

Voor vragen over de mogelijkheden voor vervroegd ouderdomspensioen of de pensioenregeling in het algemeen kunt u kosteloos gebruik maken van de diensten van BOVAG-pensioenconsulent Freddo Wieringa. Hij is te bereiken via fwi@bpmt.nl of 06-21245169.
 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring