Infoblad: boetes ‘verleggen’ naar de huurder

Laatste update 17 mei 2019 Leestijd: 2 min

Een huurder heeft niet of te weinig parkeerkosten betaald en u ontvangt een naheffingsaanslag van de gemeente. Wat nu?

Parkeerboetes zijn feitelijk een gemeentelijke belastingaanslag. Als verhuurder kunt u bezwaar maken tegen de boete, zodat deze direct bij de huurder wordt geïnd. Dit kan alleen onder de voorwaarde dat de huurperiode niet langer is dan drie maanden. Bij een langere huurperiode moet de boete namelijk eerst door het verhuurbedrijf worden voldaan, waarna hij het zelf bij de klant in rekening brengt.

Bezwaar maken
Bezwaar maken tegen een parkeerboete kan alleen schriftelijk en binnen zes weken na de datum van de aanslag. In de brief vermeldt u het volgende: de reden van het bezwaar, wanneer u voor het eerst van de boete heeft gehoord, de datum en handtekening. Daarnaast stuurt u met het bezwaarschrift  een kopie van de huurovereenkomst, waaruit de naam, het adres en de woonplaats van de huurder blijken, en de duur van de huurovereenkomst. Ten slotte voegt u een kopie van de boete toe.

Meer informatie
Download hier meer informatie het infoblad ‘Afhandeling boetes verhuurbedrijven’. Daarin staat ook uitgelegd hoe lichte verkeersvertredingen naar de huurder verlegd kunnen worden.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring