BOVAG investeert in innovatieve start-ups

Laatste update 14 augustus 2017 Leestijd: 2 min

BOVAG tilt zijn bemoeienis met innovatie in de mobiliteitssector naar een hoger niveau en gaat via de BOVAG Incubator daadwerkelijk participeren in innovaties. De eerste start-up waarin BOVAG investeert en die actief door BOVAG wordt begeleid, is Crossyn Automotive dat zich richt op het slim ontsluiten van Big Data in de auto.

Via het BOVAG Innovatielab werden BOVAG-leden al sinds 2014 geïnformeerd over en verbonden aan innovaties.

Nieuwe kansen
BOVAG wil start-ups en scale-ups die de mobiliteitssector en individuele BOVAG-leden verder kunnen helpen, niet alleen met raad en daad, maar ook met een investering ondersteunen. Doel daarvan is enerzijds om als organisatie en als netwerk te leren van deze innovators, en anderzijds om nieuwe kansen te bieden aan datzelfde netwerk. BOVAG gaat de start-ups actief werven. Een expertraad, met BOVAG-leden en externen, zal de start-ups en scale-ups vervolgens beoordelen en selecteren. Voorwaarde voor participatie vanuit BOVAG is onder meer dat het een mobiliteitgerelateerde innovatie is. Daarnaast moet de innovatie pre-competitief zijn (dus niet concurreren met de business van BOVAG-leden). Ten slotte zal de innovatie ontwikkeld moeten worden vanuit de open source-gedachte.

Big Data
De eerste start-up waarin BOVAG investeert en die actief door BOVAG wordt begeleid, is Crossyn Automotive. Crossyn is een innovatieve onderneming die zich richt op het slim ontsluiten van Big Data uit de auto. Het doel van Crossyn is het verlenen van services op een onderscheidende manier aan afnemers door middel van het beheren van een Analytics of Things Platform. Crossyn verzamelt, analyseert en verrijkt data op maat voor haar afnemers in de overtuiging dat het bundelen van datastromen op een gestandaardiseerde wijze een toekomstige handelsmethode in de automotive is. Dankzij slimme analyses op onder andere voertuigdata kunnen nieuwe diensten aan allerlei doelgroepen worden aangeboden. Bij het ontsluiten en inzetten van deze data voor bepaalde diensten, is de klant volledig 'in control'.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring