Bijpraatsessie Truckdealers gemist? Lees de samenvattingen online

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Heeft u de bijpraatsessie bij BOVAG vorige week gemist? Jammer, maar geen probleem; een korte samenvatting van de presentaties leest u op het Ledenportaal.

Maar liefst zestig leden waren vorige week bij BOVAG in Bunnik te gast om bij te praten over actuele zaken in de branche en de activiteiten van BOVAG. Onder andere de volgende onderwerpen stonden op de agenda:
 

  • Dossier Pechhulpverlening: vrijstelling vluchtstrook verlengd

De vrijstelling voor bij BOVAG aangesloten truckdealers om bij pechhulpverlening op de vluchtstrook te rijden, is verlengd met vijf jaar. De komende jaren zal BOVAG jaarlijks een nieuwe vrijstelling aan de leden verstrekken, met een geldigheid van een jaar. Binnenkort wordt de eerste toegestuurd.
De vrijstelling is aan een aantal nieuwe voorwaarden onderhevig, waarop door de politie gecontroleerd kan worden. Zo moeten de voertuigen van  frontflitsers worden voorzien en zijn er nieuwe kledingeisen. Daarnaast is het verplicht om een nieuwe training Incident Management te volgen, waarvoor een nieuw examen moet worden afgelegd. BOVAG Truckdealers zal de leden de komende periode duidelijke instructies toesturen. Mocht er behoefte zijn aan meer tekst en uitleg rond de nieuwe afspraken, dan zal er in het najaar nog een speciale ledenbijeenkomst worden georganiseerd, waar vragen beantwoord kunnen worden.
Lees meer over pechhulpverlening in het Dossier Pechhulp truckdealers >>
 

  • Nieuwe regels tachograaf: wat verandert er in de werkplaats?

De tachograaf regelgeving wordt per 2017 opnieuw aangescherpt. Voor truckdealers belangrijk om te weten welke veranderingen er zijn en waar ze in de werkplaats rekening mee moeten houden. Gerard Baegen van Casu Utrecht heeft de leden bijgepraat. Zijn presentatie kunt u hieronder downloaden.

  • ING Asset Report

Er heerst optimisme in de branche, dat is de conclusie die ING trekt in het jaarlijkse Asset Report waarin ING zijn licht laat schijnen op de truckbranche en de trailermarkt. ING verwacht een stijging van vijf procent ten opzichte van vorig jaar op de markt  van vrachtauto’s  De investeringsbereidheid van transporteurs is groter nu de transporttarieven verbeterd zijn. Uitvlaggen, dus het onder buitenlands kenteken brengen van Nederlandse voertuigen, lijkt enigszins over het hoogtepunt heen te zijn. In het BOVAGhuis presenteerde ING zijn bevindingen. Het complete rapport kunt u hieronder downloaden.

  • Save the date: 16 november Truckbranchediner

Noteer vast in uw agenda: op 16 november schuift BOVAG graag met u aan tafel tijdens het jaarlijkse Truckbranchediner. We combineren het met een algemene ledenvergadering, waarover u na de zomer meer informatie zult ontvangen.
 
 
 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring