BBL’er begeleid? Vraag subsidie aan

Laatste update 14 augustus 2017 Leestijd: 2 min

Heeft u afgelopen schooljaar een BBL-leerling begeleid, dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen bij de overheid. Dit kan vanaf 2 juni 2016 tot en met uiterlijk 15 september 2016.

Het gaat om de Subsidieregeling Praktijkleren. Voorwaarde om deze subsidie aan te kunnen vragen is dat u in het schooljaar 2015-2016 een BBL-leerling heeft begeleid. U kunt de subsidie aanvragen na afloop van het studiejaar of na afloop van de begeleiding van de leerling. Het studiejaar voor het mbo loopt tot 31 juli.
 
De hoogte van de subsidie wordt bepaald op basis van het aantal aanvragen. De maximale hoogte is vastgesteld op €2700 per leerling voor een volledig schooljaar. Heeft u een leerling begeleid die voortijdig met zijn opleiding is gestopt, dan kunt u nog steeds een subsidie aanvragen over de periode waarin u hem wel heeft begeleid.

Met de Subsidieregeling Praktijkleren compenseert de overheid ondernemers die tijd en energie steken in het begeleiden van BBL-leerlingen. “Zonde om te laten lopen”, zegt Hylke Warners, beleidsmedewerker onderwijs bij BOVAG.

Voor het aanvragen van de subsidie heeft u een eHerkenningmiddel met betrouwbaarheidsniveau 1 nodig. Het aanvragen hiervan kan 2 tot 7 werkdagen duren. Wacht hier dus niet te lang mee.

Meer informatie
  • Meer informatie over de subsidieregeling praktijkleren, vindt u hier.
  • Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor deze subsidie? Kijk dan hier.
  • Meer informatie over eHerkenning vindt u hier.
  • Het aanvragen van de subsidie gaat via het e-loket.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring