Veelgestelde vraag na overgang E-forms naar digitale formulieren

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

De afgelopen dagen hebben wij vele vragen gekregen over een chassisnummer – kentekenkoppeling functionaliteit in E-forms welke verloren is gegaan in de overgang naar digitale formulieren. E-Forms is destijds opgezet om ondernemers de mogelijkheid te bieden professioneel BOVAG-formulieren in te vullen.

De specifieke koppeling is toen ingebouwd om het gemak te vergroten. De nieuwe digitale formulieren voorzien nog steeds in onze originele doelstelling. De specifieke chassisnummer bevraging is echter niet meer aanwezig.
Gezien de hoeveelheid vragen, bieden wij een extra toelichting.
 
De chassisnummer-kentekenkoppeling mag BOVAG leden niet leveren vanwege een mogelijkheid voor kwaadwillenden om makkelijker kloon / duplo auto’s te maken. Indien je op basis van alleen een kenteken ook het chassisnummer kan achterhalen haalt dat een drempel weg. De RDW is hier heel stellig in. BOVAG heeft getracht de RDW te overtuigen hun standpunt te herzien, maar zeker gezien de aandacht die fraude nu in de branche krijgt via de vakpers, gaan zij hun standpunt hierin ook niet wijzigen.
 

Oplossing die de markt nu biedt

Het RDC heeft een eigen database en eigen bronnen waaruit zij zelf een chassisnummer – kentekenkoppeling kunnen maken voor een zeer groot deel van het wagenpark. Zij kunnen momenteel middels een koppeling deze dienst (VTS) ook aanzetten in verschillende garagesoftwarepakketten. Het advies is dan ook aan leden om bij hun pakketleverancier navraag te doen naar deze mogelijkheid. CarSys heeft bijvoorbeeld deze mogelijkheid al. Een ondernemer kan dan gemakkelijk het chassisnummer knippen en plakken op bijvoorbeeld de koopovereenkomst.
 

Oplossing in de toekomst

Eind dit jaar komt het RDC op de markt met een vernieuwde versie van CaRe-Mail. Met CaRe-Mail kunnen ondernemers momenteel doeltreffend en proactief hun klanten benaderen via e-mails, brieven, sms en bellijsten. CaRe-Mail wordt dit najaar uitgebreid. Het valideren van voertuiggegevens is onderdeel van de datakwaliteit functies die in CaRe-Mail aanwezig zijn. Deze zorgen automatisch voor de verrijking van voertuiggegevens. Voorwaarde is wel dat het voertuig is opgevoerd in het garagesysteem. Het geldt dus niet voor een onbekend voertuig, zoals een nog in te ruilen auto van een nieuwe klant.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring