RODI Fietsbedrijven: wat moet volgens u verbeteren?

Laatste update 24 oktober 2017 Leestijd: 3 min

U heeft invloed op de onderwerpen waarover BOVAG en de dealerverenigingen onderhandelen met de fietsfabrikanten. Grijp deze kans en vul het Relatie Onderzoek Dealer Importeur (RODI) in.

In het jaarlijkse RODI kunt u uw mening geven over de samenwerking met uw importeur of fietsfabrikant. Wat gaat bijvoorbeeld goed en wat moet beter? Is de samenwerking nog voldoende winstgevend? BOVAG onderzoekt wat leeft bij fietsretailers om vervolgens succesvol te kunnen onderhandelen.

Dealeradviesboek
Net als vorig jaar maakt BOVAG voor het nieuwe fietsseizoen een dealeradviesboek. Dit boek bestaat uit de uitkomsten van RODI én een juridische toets van voorwaarden en contracten. Beide onderdelen leveren een lijst met prioriteiten en aandachtspunten op waarmee BOVAG, dealerverenigingen en inkooporganisaties aan de slag gaan. Het dealeradviesboek is ook een handig boek voor u als individuele dealer, omdat het concrete handvatten geeft voor gesprekken met uw fietsleverancier. “Dit alles heeft als doel om de samenwerking met fabrikanten te verbeteren”, aldus Niels Hansen, branchemanager BOVAG Fietsbedrijven. “Dit jaar kunnen we de dealeradviesboeken van 2015 en 2016 naast elkaar leggen en zien wat we het afgelopen jaar hebben bereikt. En waar onze aandachtspunten liggen voor het komende jaar. Vorig jaar was RODI een groot succes: een recordaantal van bijna 500 fietsretailers vulde het onderzoek in. Laten we dat record dit jaar met elkaar verbreken!“

Succes vorig jaar: dataconvenant
Eén van de successen die het BOVAG Dealerplatform het afgelopen jaar heeft bereikt, is de totstandkoming van het dataconvenant met Accell. “Dit kwam als aandachtspunt uit RODI. Het convenant houdt in dat er sluitende afspraken zijn gemaakt over het gebruik van klantgegevens tijdens en na een dealerschap. Dit klinkt als iets waarvan u weinig merkt, maar het heeft een grote impact. Het dataconvenant voorkomt dat retailers concurrentie krijgen van hun eigen leverancier en dat is van cruciaal belang”, legt Hansen uit.

Vul ‘m in
Niels Hansen: “Zonder uw input geen dealeradviesboek en geen verbeteringen in de samenwerking.  Vul RODI dus snel in, want u heeft slechts twee weken de tijd.” De link naar het onderzoek heeft u op 4 juli in uw mailbox ontvangen. Invullen kost slechts 10 minuten van uw tijd.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring