Inschrijving Automotive Innovation Award geopend

Laatste update 14 augustus 2017 Leestijd: 2 min

Talloze Nederlandse bedrijven maken met hun innovaties mobiliteit slimmer, schoner en/of efficiënter. Stichting Automotive Innovation Award daagt deze bedrijven uit baanbrekende innovaties aan te melden voor de prestigieuze Automotive Innovation Awards.

Er zijn drie categorieën: Technology, Services en Challenging Concepts. Laatstgenoemde categorie is speciaal bedoeld voor veelbelovende innovaties die zich nog in een conceptfase bevinden, bijvoorbeeld cases van studenten.
 
Inschrijven voor de Automotive Innovation Award kan tot en met 15 oktober 2016 via de website www.automotiveinnovationaward.nl. Op deze site zijn ook de categorieën en de beoordelingscriteria te vinden waar de innovaties aan moeten voldoen. Een vakkundige jury, onder voorzitterschap van Jan Peter Balkenende, beoordeelt de inzendingen op innovatiekracht, impact op mobiliteit, economisch rendement en toepasbaarheid. Na beoordeling nomineert de jury in elke categorie maximaal vijf innovaties. Medio januari maakt de organisatie de finanlisten bekend. De ontknoping vindt plaats tijdens een innovatiediner voor de automotive sector op maandag 13 februari 2017.
 
Spotlights
De stichting zet de ingezonden innovaties in de spotlights; binnen de sector en voor het brede publiek. De winnaar krijgt bovendien, naast de prestigieuze award, gerichte ondersteuning om de innovatie in een stroomversnelling te brengen, zoals landelijke media-aandacht, toegang tot een interessant netwerk en een speciale masterclass van de vijf initiatiefnemers (AutomotiveNL, BOVAG, RAI Vereniging, Roland Berger en LeasePlan). Met deze tweejaarlijkse verkiezing wil de Stichting Automotive Innovation Award de innovatiekracht van de sector vergroten. Daarnaast wil de stichting de in Nederland ontwikkelde innovaties en innovaties met een sterke binding met Nederland meer bekendheid geven.
 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring