Motie over BOVAG en opvoeren aangehouden

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

De motie die Kamerlid Duco Hoogland, tijdens het Algemeen Overleg Verkeersveiligheid in de Tweede Kamer gisteravond, wilde indienen over het vermeende gebrek aan daadkracht van BOVAG inzake het opvoeren van snorfietsen door BOVAG-leden is aangehouden.

De minister had de motie ook ontraden. Hoogland wilde dat de minister van Infrastructuur en Milieu (I&M) BOVAG zou aansporen om verregaande maatregelen te nemen tegen alle leden die snorfietsen opvoeren. Als BOVAG daarbij in gebreke zou blijven, dan zou het ministerie alle contact met BOVAG moeten verbreken.

Verbaasd
BOVAG was erg verbaasd over deze motie. BOVAG stelt zich immers op als een zeer constructieve gesprekspartner die op alle fronten meepraat en meedenkt over het aanpakken van verkeersproblemen. Daarnaast lost het uitsluiten van BOVAG als gesprekspartner het probleem niet op. Evenmin als het royeren van alle BOVAG-leden die wel eens een snorfiets hebben opgevoerd.  Eenzijdig focussen op royement van BOVAG-leden leidt af van het werkelijke probleem in plaats van bij te dragen aan een oplossing.

Handhaving
Wat betreft de opvoerproblematiek heeft BOVAG altijd gepleit voor meer handhaving. Immers als de pakkans klein is, is de verleiding groot. En het is lastig om als retailer weerstand te bieden aan zo’n grote vraag. Inmiddels is de handhaving ge├»ntensiveerd, hoewel het altijd nog beter kan. Daarnaast is BOVAG al sinds 2014 de campagne “Voer 'm terug” begonnen om leden en consumenten te verleiden om een opgevoerde brom- en snorfiets terug te laten brengen in de oorspronkelijke staat. Het resultaat is dat BOVAG-leden hun klanten hierover actief adviseren en dat heel veel bezitters van een opgevoerde tweewieler inmiddels eieren voor hun geld hebben gekozen.

Veiliger fietspad
BOVAG wil zo spoedig mogelijk in gesprek met Duco Hoogland om de lucht te klaren en samen te werken aan minder opgevoerde snorfietsen en een veiliger fietspad. Basis voor dat gesprek is BOVAG’s standpunt over het fietspad (hier terug te lezen). Want op het fietspad is meer aan de hand dan alleen opgevoerde snorfietsen. Zie daarvoor ook het recent verschenen Rapport SWOV.

Download hier de poster “Voer hem terug”.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring