Let op: cao Metaal en Techniek geldt niet voor sector MvT

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

De cao voor de sector Metaal en Techniek, ook wel de cao Kleinmetaal genoemd, is niet van toepassing voor de sector Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven (MvT).

BOVAG krijgt signalen dat boekhouders en uitzendbureaus ten onrechte de verkeerde cao toepassen. Check voor de zekerheid of uw bedrijf de juiste cao toepast en of de loonsverhoging van december 2015 uit de cao Kleinmetaal niet in uw bedrijf is toegepast.
 
BOVAG sluit sinds 2009 een eigen cao af voor de sector: de cao Motorvoertuigenbedrijven en Tweewielerbedrijven. Daarnaast kennen we de cao Tankstations en Wasbedrijven.

Krijgt u vragen over het cao-akkoord in de Kleinmetaal, bijvoorbeeld van uw personeel of van uw boekhouder, dan kunt u hen uitleggen dat de cao Kleinmetaal op onze sector in principe niet van toepassing is. De meeste BOVAG-bedrijven vallen of onder de cao Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (MvT) of onder de cao Tankstations en Wasbedrijven (TW).

Leden met een schadeherstelbedrijf dat is ondergebracht in een aparte vennootschap kunnen als carrosseriebedrijf wel onder de werkingssfeer van de cao Kleinmetaal vallen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de cao’s die BOVAG afsluit staat op het ledenportaal. Heeft u nog vragen, dan kunt u ook altijd contact opnemen met BOVAG Ledenadvies: 030 6595 300 of via het ledenportaal.
 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring