Hoger beroep in zaak rond compensatieregeling pomphouders

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

De stichting ‘De Grens Bereikt!’, het samenwerkingsverband van BOVAG en BETA, heeft hoger beroep aangetekend tegen de afwijzing van het verzoek om mediation tussen de Staat en de tankstationbranche.

De mediation was bedoeld om tot een schikking te komen in de zaak voor een compensatieregeling voor grenspomphouders. De rechter had het verzoek afgewezen omdat onder meer de Staat overduidelijk niet om de tafel wilde gaan zitten om een schikking te treffen en stelde niet onrechtmatig gehandeld te hebben. In het hoger beroep wordt dit eerdere vonnis aangevochten op diverse juridische gronden. BETA en BOVAG ondersteunen dit hoger beroep.

Daarnaast wordt de rechter verzocht om de Staat alsnog te bevelen om naar de zitting te komen zodat een datum kan worden bepaald waarop de partijen een schikking kunnen onderzoeken. Ook wordt er op dit moment nog druk gekeken naar de mogelijkheden voor een bodemprocedure tegen de accijnsverhoging van de Staat in 2014.

BOVAG en BETA betreuren het feit dat dit nieuwe juridisch middel dat door de overheid zelf is ingesteld, door diezelfde overheid nu wordt geweigerd. De Minister van Justitie heeft immers gezegd dat de gedachte achter de nieuwe regeling is dat ook een ‘onwillige’ partij met tussenkomst van de rechter mogelijk eerder bereid is over een schikking te praten. Dit zou dé mogelijkheid zijn voor de Staat om te laten zien dat de nieuwe regeling goed werkt.

Zodra de reactie op het hoger beroep bekend is, berichten we hierover via de BOVAG Nieuwsbrief.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring