Eenmalige uitkering cao M&T niet van toepassing op cao MvT en cao TW

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

In de cao Metaal en Techniek (M&T) is een eenmalige uitkering van 0,65% afgesproken voor februari 2016. Werknemers in onze branche vallen onder de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven of de cao Tankstations en Wasbedrijven. Keer deze uitkering dus niet uit.

BOVAG ontvangt signalen dat boekhouders en uitzendbureaus de verkeerde cao toepassen. Check voor de zekerheid of uw bedrijf de juiste cao toepast.
 
BOVAG sluit sinds 2009 een eigen cao af voor de sector: de cao Motorvoertuigenbedrijven en Tweewielerbedrijven. Daarnaast kennen we de cao Tankstations en Wasbedrijven.

Krijgt u vragen over de loonsverhogingen en de eenmalige uitkering die zijn afgesproken in de cao M&T, bijvoorbeeld van uw personeel of van uw boekhouder, dan kunt u hen uitleggen dat de cao M&T op onze sector in principe niet van toepassing is. De meeste BOVAG-bedrijven vallen of onder de cao Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (MvT) of onder de cao Tankstations en Wasbedrijven (TW). De eenmalige uitkering en de loonsverhogingen zijn dus niet van toepassing.

Leden met een schadeherstelbedrijf dat is ondergebracht in een aparte vennootschap kunnen als carrosseriebedrijf wel onder de cao M&T vallen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de cao’s die BOVAG afsluit staat op het ledenportaal. Heeft u nog vragen, dan kunt u ook altijd contact opnemen met BOVAG Ledenadvies: 030 6595 300 of via het ledenportaal.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring