Aanhangwagenverkoop op hoogste niveau sinds uitbreken crisis

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Uit de cijfers van BOVAG en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie blijkt dat de verkoop van nieuwe aanhangwagens in het eerste kwartaal met 11 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met 4.451 stuks ligt de markt voor dit jaar op koers richting het hoogste niveau sinds het begin van de crisis in 2008.

De aanhangwagenbranche is sterk afhankelijk van de investeringsbereidheid van ondernemers en die trekt sinds een jaar of twee weer aan. Tijdens de economische crisis hielden onder andere aannemers en hoveniers de hand op de knip. Nu is juist groei zichtbaar in de verkoop van aanhangers voor het vervoer van bouwmaterieel, evenals voor transport van voertuigen (beide 10 procent in de plus). De vraag naar nieuwe boottrailers nam daarentegen met 33 procent af.
 
In 2008 werden zo’n 24.500 nieuwe aanhangers verkocht en dat daalde in rap tempo tot een dieptepunt van 14.000 stuks in 2013. Sindsdien stijgt de afzet jaarlijks met ongeveer 10 procent. Dit jaar gaat de teller richting circa 19.000 exemplaren, het hoogste niveau sinds het begin van de economische crisis, maar nog immer enkele duizenden stuks verwijderd van het niveau in de periode daarvoor. Net als in heel 2015 waren in het eerste kwartaal van 2016 vier Brabantse fabrikanten verantwoordelijk voor circa 50 procent van alle nieuwe aanhangwagens in Nederland: Hapert, Saris, Anssems en Henra.
 

> Klik hier voor het cijferarchief

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring