Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek in de prijzen

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

De Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek, waaraan ook BOVAG meewerkt, is op de Innovation Expo in Amsterdam beloond met de Green Deals Award 2016. De jury roemde de innovatiekracht van gemeentes en bedrijven in de ‘Living labs’ om de CO2-uitstoot in de steden te reduceren

De Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek, is een van de 190 Green Deals die sinds 2011 zijn gesloten. De Green Deal ZES, zoals deze kortweg wordt genoemd, heeft als doel om stadskernen in 2025 emissievrij te beleveren. De deal is ondertekend door bijna tachtig partijen, waaronder grote en kleine ondernemers, belangenorganisaties en gemeentes. De jury was onder de indruk van het succes dat de initiatieven binnen deze Green Deal oogsten. “In Livings labs wordt geëxperimenteerd en deze projecten bieden mogelijkheden voor opschaling en uitbreiding. Bestaande logistieke processen zijn aangepast doordat de partijen gezamenlijk verandering teweeg willen brengen.” Niet alleen ten aanzien van de luchtkwaliteit worden overigens resultaten geboekt. “Het neveneffect is dat de lagere emissies ook bijdragen aan leefbaarheid én dat steden tevens beter bereikbaar en veiliger worden.” Juryvoorzitter Monika Milz: “Zero Emission Stadslogistiek past helemaal in het plaatje van de Green Deal-aanpak met een breed spectrum aan private en publieke partijen. In enkele gemeentes is de nood hoog om de luchtkwaliteit te verbeteren. Dan is deze Green Deal ‘een stok achter de deur’, die helpt om echt in beweging te komen.”

Ook BOVAG-leden zelf participeren in de Green Deal ZES. Zo ontwikkelde Wierda Hybrid Technologies, een bedrijf van MAN-dealer Rene Wierda uit Sneek, een hybride PTO-aandrijving waarmee laad- en lossystemen van een bedrijfswagen tijdens stilstand worden aangedreven door een elektromotor in plaats van de verbrandingsmotor.  
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring