Cao Tankstations en Wasbedrijven definitief

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Alle partijen zijn akkoord met het onderhandelingsresultaat van de cao Tankstations en Wasbedrijven. De cao is hiermee definitief. Vanaf 1 mei aanstaande gaan de loonsverhoging van 1,5% en de verhoging van de feestdagentoeslag (naar 50%) in.

De afgelopen periode is door zowel de bonden als werkgeversorganisaties BETA en BOVAG gebruikt om bij de achterbannen een akkoord te vragen op het onderhandelingsresultaat. Met de goedkeuring op zak wordt nu de laatste hand gelegd aan de cao-tekst die uiteindelijk in het boekje terecht komt.

Algemeen verbindendverklaring
Zodra de tekst af is wordt deze naar het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gestuurd voor de algemeen verbindendverklaring. Met deze verklaring geldt de cao automatisch voor alle bedrijven en hun medewerkers in de sector, dus ook als zij geen lid van BOVAG zijn. Dan worden ook de cao-boekjes gedrukt. Het eerste cao-boekje ontvangt u als BOVAG-lid gratis. Bijbestellen kan daarna via de BOVAG ledenwinkel.

Afspraken
De nieuwe cao loopt van 1 november 2015 tot en met 31 december 2017 en kent een looptijd van 26 maanden. In het akkoord zijn een aantal zaken afgesproken rondom loon, toeslagen en OOTW-premie.

  • Er zijn twee loonsverhogingen afgesproken. De eerste loonsverhoging is op 1 mei 2016 van 1,5% en daarna op 1 februari 2017 van 1,5%.
  • De premie voor scholingsfonds OOTW wordt vanaf 2017 met 0,05% verhoogd.
  • Werknemers krijgen recht op 8 uur scholing per jaar (nu nog 4 uur).
  • De feestdagentoeslag wordt per 1 mei 2016 verhoogd naar 50% (nu 25%).
  • In contracten van langer dan 6 maanden kan een proeftijd van 2 maanden afgesproken worden. Dit wijkt af van de wettelijke regels.

Wilt u de gehele tekst van het akkoord nalezen? Dat kan via de link onderaan dit nieuwsbericht.

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring