50% elektrisch aangedreven nieuwe auto’s in 2025

Laatste update 14 augustus 2017 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft gisteren samen met andere branchepartijen de Green Deal Elektrisch Vervoer ondertekend. Deze Green Deal, waarin samenwerking met de overheid wordt vastgelegd, heeft als ambitie dat de verkoop van nieuwe auto’s in 2025 voor vijftig procent uit (deels) elektrisch aangedreven auto’s bestaat.

Van de vijftig procent van de nieuw verkochte auto’s in 2025 moet bovendien minimaal dertig procent daarvan – oftewel vijftien procent op het totaal – volledig elektrisch zijn. Voor 2020 is de ambitie dat tien procent van de nieuw verkochte personenauto’s een elektrische aandrijflijn en stekker heeft. BOVAG heeft deze deal ondertekend om de afspraken uit het SER Energieakkoord in te vullen. Binnen deze Green Deal streven de partijen er naar om het huidige, zakelijke wagenpark van plug in hybrids en volledig elektrische auto’s – nadat deze uit de lease zijn gegaan – zoveel mogelijk voor de consumentenmarkt in Nederland te behouden om het aandeel elektrische kilometers te vergroten en om instrumenten aan te reiken die dit mogelijk maken. De mede door BOVAG voorgestelde aanschafpremie voor particulieren kan hieraan bijdragen.

Gestreefd wordt in 2020 naar 75.000 particulier gereden elektrische auto’s, waarvan 50.000 tweedehands auto’s en 25.000 nieuwe voertuigen.

Meer over de Green Deal Elektrisch Vervoer op www.greendeals.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring