’Stoppen of doorgaan?’ schetst dealers uiteenlopende exit strategieën

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

De pensioengerechtigde leeftijd komt in zicht. Of om gezondheidsredenen is het beter te stoppen met de onderneming. Wellicht staat het dealercontract op de tocht. Wat te doen? BOVAG Autodealers reikt leden de helpende hand met de brochure ‘Stoppen of doorgaan?’.

De mobiliteitsbranche is de laatste jaren flink in beweging. Veranderende economische omstandigheden, het afstoten van bedrijfsonderdelen voor een betere focus op de kernactiviteiten, toenemende eisen van de importeur of reorganisatie van dealernetwerken, zijn enkele redenen hiervoor. Hoe zorg je voor een toekomstbestendige onderneming? Voor de ene dealer heeft het dealerschap de komende jaren nog genoeg te bieden, voor een andere dealer kan een switch naar bijvoorbeeld erkend reparateurschap uitkomst bieden.

“Beslissingen over de toekomst van een dealerbedrijf, kunnen financieel, fiscaal en zeker ook voor ondernemers  persoonlijk ingrijpend zijn”, zegt Geert Brummelhuis, branchemanager BOVAG Autodealers. “Het zijn ook geen beslissingen die je er ‘even tussendoor’ neemt. Het is belangrijk om over deze zaken vroegtijdig na te denken en op tijd een plan klaar te hebben.  Ook als er zich nu geen verandering voordoet, kan het raadzaam zijn eens goed na te denken over  wensen en mogelijkheden voor de toekomst. BOVAG Autodealers wil met dit praktische naslagwerk de helpende hand bieden bij vraagstukken over de toekomst van dealerbedrijven.”

De brochure ‘Stoppen of Doorgaan?’ kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Heeft u na het lezen van de brochure nog vragen of wilt eens van gedachten wisselen met een van onze adviseurs? Achterin de brochure op pagina 38 vindt u een handig overzicht van telefoonnummers voor al uw vragen. Wij staan u graag te woord.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring