Zelfrijdende auto centraal in BOVAG Symposium

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

De zelfrijdende auto komt in 2017, roepen Nissan en Tesla in koor. Maar wat betekent dat voor de rijschoolbranche? Tijdens het BOVAG Symposium Zelfrijdende Auto, 29 september in de Automotive Campus in Helmond, krijgt u een beeld. Mis het niet en meld u vandaag nog aan.

Tja, wat betekent die zelfrijdende auto voor de toekomst van rijscholen. “Om die prangende vraag te kunnen beantwoorden, moet eerst duidelijk zijn wat een zelfrijdende auto nu eigenlijk is en of de tijdspanne realistisch is”, zegt Jan Wouters van AutomotiveNL, de clusterorganisatie van de Nederlandse automotive industrie. “En als die zelfrijdende auto er komt, is er dan nog wel een officiële bestuurder met rijbewijs nodig? Is er dan nog een rijschool nodig? Wordt het takenpakket van de bestuurder anders door de verregaande ‘automatisering’. Verdringt een ‘computerles’ de rijvaardigheidstraining?” Vragen, vragen en nog eens vragen. “Op de Automotive Campus in Helmond hebben ze de antwoorden klaar liggen”, stelt Wouters. “Daar wordt uitgebreid getest met communicerende auto’s  en binnenkort worden ook zelfrijdende voertuigen getest.”

Ook het onderwerp ‘ondernemersvaardigheden’ staat op het symposium-programma. Rijschoolondernemer René Brünen spreekt 29 september over het project Opleiding Onderwijs Assistent voor Rijinstructeurs. Een betrekkelijk nieuw initiatief, waarmee ondernemers de didactische vaardigheden van hun instructeurs kunnen vergroten. De eerste ervaringen zijn erg positief, tijdens het symposium praten we u bij.

Wilt u van alle ins & outs op de hoogte zijn? Kom dan op 29 september naar het BOVAG Symposium  in Helmond.

Waarom komen?
Het BOVAG Symposium Zelfrijdende Auto  is de ideale plek om:
• Kennis te maken met de (les)auto van morgen
• Bij te praten met collega’s uit de branche
• Nieuwe contacten te leggen met ondernemers
• Inspiratie op te doen
• Ons te vertellen wat u van BOVAG nodig heeft

Wanneer: 29 september
Waar: Automotive Campus, Helmond
Aanvang: 14.00 uur. Einde: 18.00 uur.

Aanmelden via www.leden.bovag.nl/bijeenkomstenrijscholen

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring