OOTW Veiligheidscampagne van start

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

De OOTW-training ‘Overvalpreventie en omgaan met agressie’ kunt u dit najaar gratis volgen. In zes modules leert u wat te doen voor, tijdens en na een overval, en hoe om te gaan met agressie.

De training is onderdeel van de landelijke veiligheidscampagne voor tankstations en wasbedrijven. Deze campagne is een gezamenlijk initiatief van het OOTW en het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Het doel van de campagne is het aantal overvallen in de branche verder omlaag te brengen en agressie op de werkvloer een halt toe te roepen.

Overvalpreventie en agressie
De training ‘Overvalpreventie en omgaan met agressie’ bestaat uit een klassikaal gedeelte en een e-learning. Deelnemers leren in zes modules wat te doen voor, tijdens en na een overval, en hoe om te gaan met agressie. In de training is ook een speciaal gedeelte voor managers verwerkt. De manager leert naast de normale trainingsinhoud bijvoorbeeld hoe hij een overval naderhand met zijn medewerkers kan bespreken en wat er van hem verwacht wordt in geval van calamiteiten.

Online veiligheidsgame
Speciaal voor de campagne heeft OOTW ook een veiligheidsgame ontwikkeld. In een virtueel tankstation worden vragen gesteld en situaties geschetst. Het doel is om voldoende munten te verzamelen en de juiste preventiemaatregelen aan te schaffen, zodat de veiligheidsmeter van dit tankstation een score van 100% behaalt. De game is beschikbaar op www.mijnbranchepaspoort.nl. Onder de hoogste scores verloot OOTW onder andere een iPad Air 2.

Kijk op www.ootw.nl/ of www.mijnbranchepaspoort.nl/ voor meer informatie. Wacht niet te lang met inschrijven, want het aantal plaatsen is beperkt.
Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring