Koga krijgt hoogste RODI-score van fietsbedrijven

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

Fietsbedrijven geven hun relatie met fabrikant Koga gemiddeld een 7,6. Daarmee staan ze op nummer één in het Relatie Onderzoek Dealer Importeur (RODI). Fietsbedrijven beoordelen hun fabrikant gemiddeld met een 6,9.

De uitkomsten van het RODI-onderzoek en nuttige aandachtspunten voor de onderhandelingen over nieuwe dealercontracten leest u in het Dealeradviesboek.

Dealeradviesboek
Dit jaar hebben 462 ondernemers het RODI-onderzoek ingevuld en hun mening gegeven over de relatie met hun fabrikant. Hieruit blijkt dat fietsbedrijven het meest tevreden zijn over de bereikbaarheid van de fabrikant en de behulpzaamheid aan de telefoon. Daartegenover scoren fabrikanten laag op hun marktbenadering via webshops en experience centers. De resultaten van RODI vormen de basis van het Dealeradviesboek. Dit boek heeft BOVAG samen met het dealerplatform gemaakt om fietsbedrijven te helpen bij de onderhandeling met de fabrikant. Het doel is om met elkaar een optimale samenwerking en een gezond verdienmodel voor de retail te bereiken.

Gebruik ‘m!
In het Dealeradviesboek (download deze onderaan de pagina) zijn de RODI-resultaten voor negen merken apart op een rij gezet. Ook zijn (juridische) opvallendheden in de dealercontracten benoemd. Check deze contractuele aandachtspunten in het Dealeradviesboek, vóórdat u een nieuw contract ondertekent. Of gebruik het Dealeradviesboek tijdens onderhandelingen met de fabrikant. U staat sterker met de mening van uw collega’s in de hand!

Aandachtspunten
Op basis van de onderzoeksresultaten heeft het BOVAG Dealerplatform tien speerpunten geformuleerd om de samenwerking tussen fabrikant en fietsbedrijf te verbeteren. De leden van het dealerplatform gaan de komende periode hierover met de fabrikanten in onderhandeling. Een van de onderwerpen dat hoog op de agenda staat is een algemene overlegbepaling die formeel wordt vastgelegd in de dealercontracten. De tien aandachtspunten zijn ook terug te lezen in het Dealeradviesboek.

Vragen?
Heeft u na het lezen van het Dealeradviesboek nog vragen over úw dealercontract? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl. Zij helpen u graag verder!

Meer informatie

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring