Innovation-to-go gemist? Zonde!

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

Het bruiste in het BOVAGhuis, afgelopen maandag 21 september. Ruim vijftig ondernemers uit verschillende branches luisterden naar de enthousiaste verhalen van Solar Team Eindhoven, Camptoo en Wouter van Kuilenburg. Wat heeft u gemist?

Solar Team Eindhoven
Lex Hoefsloot en Roy Cobbenhagen zijn studenten aan de Technische Universiteit Eindhoven en oprichters van het Solar Team Eindhoven. De heren bedachten de allereerste gezinsauto die volledig rijdt op zonne-energie. Tijdens Innovation-to-go bespraken ze de toekomst van de automobielbranche. Over hoe de elektrische auto in 2020 450 kilometer kan rijden zonder op te laden. Over hoe kunstmatige intelligentie de auto’s van de toekomst zullen voorzien van menselijke eigenschappen. En over de invloed van car sharing (zoals Car2Go) en Ride sharing (Uber)  op de autonomous car (zelfrijdende auto) en de betekenis daarvan op de toekomstige praktijk van de ondernemer in automotive.

Camptoo
Het online verhuurplatform Camptoo heeft er slechts één zomer opzitten en kan nu al spreken van een succes. Martijn Peeters vertelde er afgelopen maandag alles over. Een caravan staat gemiddeld 48 weken per jaar stil en dat kost geld. Camptoo speelt hier slim op in door de stilstaande caravans aan te bieden via een AirBnB constructie. Caravan- en camperondernemers kunnen zich hier met hun vloot bij aansluiten en profiteren van extra omzet uit controles, uitgiftes en reparatie. Zo kunnen caravan- en camperbedrijven volgens Camptoo naar schatting €250.000 meer omzet maken, gebaseerd op vijf extra verkopen. Inmiddels zijn acht Bovag Caravan - en Camperbedrijven bij Camptoo aangesloten. En na Innovation-2-Go kwamen daar drie serieuze gegadigden bij.

Wouter van Kuilenburg
“Ik ben niet zo slim. Ik maak slechts gebruik van de slimheid van mijn voorgangers.” Het waren de openingszinnen van Wouter van Kuilenburg van Autobedrijf Kuilenburg uit Utrecht. Tijdens Innovation-to-go vertelde hij hoe hij de auto’s van ouderen via Snappcar verhuurt en daarmee een extra zakcentjes voor hen binnenhaalt. Door deze slimme zet bracht hij de behoeften van twee generaties samen. Die van de oudere klant die van zijn auto af wil, en van de nieuwe generatie die liever een auto deelt dan zelf aanschaft.

Benieuwd naar de presentaties van Solar Team Eindhoven en Camptoo? Stuur een e-mail naar suzanvankootenniekerk@bovag.nl met het verzoek om de presentaties en we sturen het naar u toe. Maandag 25 januari 2016 vindt de BOVAG Innovatiedag plaats. Mis het niet en meld u alvast aan via suzanvankootenniekerk@bovag.nl.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring