Cao-onderhandelingen Tankstations en Wasbedrijven gestart

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

De cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao Tankstations en Wasbedrijven zijn gestart. De partijen hebben dinsdag 15 september de voorstellen aan elkaar toegelicht. BOVAG en BETA legden in deze eerste ronde aan de vakbonden uit dat er voor de ondernemers beperkte ruimte is voor een loonkostenstijging.

BOVAG en BETA vragen in de onderhandelingen aandacht voor de nog steeds slechte marktsituatie door magere marges en teruglopende afname van liters. Zo werd recent bekend dat
de afzet van diesel en LPG het laagste punt sinds de eeuwwisseling heeft bereikt. Ook kampen ondernemers in de grensstreek nog steeds met de negatieve effecten van de accijnsverhoging.

BOVAG en BETA hebben aangegeven dat de lastige marktomstandigheden steeds meer vergen van ondernemers. Bemande tankstations moeten steeds meer andere producten en diensten aanbieden om het hoofd boven water te houden. Werkgevers willen daarom investeren in de scholing en ontwikkeling van medewerkers, om zo dat ondernemerschap te ondersteunen.

Op 1 oktober gaan de cao-partijen weer aan tafel om het overleg voort te zetten.
 
Kijk ook in het dossier over de cao-onderhandelingen Tank en Was. Daar vindt u alle achtergrondinformatie.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring