Waarschuwing: oplichter Mario M. weer actief

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Nissan- en Suzuki-dealer Autoworld van Boven in Emmen waarschuwt collega-autobedrijven voor meesteroplichter Mario M. die na zijn detentie weer actief is.

De oplichter bedient zich volgens Autoworld van Boven van zijn inmiddels bekende ‘vaste’ repertoire. De zich zeer joviaal voordoende M. bestelt bij een autobedrijf een nieuwe auto en wenst vervolgens een vervangend vervoermiddel om de tussenliggende periode te overbruggen.

“Die leenauto is overigens wel terug”, vertelt Raymon van Boven. “Maar ik kreeg kriebels omdat de bankoverschrijving maar niet binnen kwam. Maar hij wilde de nieuwe auto, een Suzuki Swift Style, intussen wel  op komen ophalen. De auto zou al door hem verzekerd zijn. Nou, daar zijn we niet ingetrapt. Hij had nog geen meldcode en ook geen kenteken. We zijn er overigens achter gekomen dat meneer M. zijn vriendin, voor wie de auto bestemd zou zijn, ook heeft opgelicht. Ze stond huilend aan onze  balie omdat haar geld afhandig was gemaakt. Toon ik ging Googelen op de naam ‘Mario M’ wist ik genoeg. Uiteraard hebben we direct aangifte gedaan bij de politie.”

M. verdween in het verleden vaker met leenauto’s, en nam bestelde nieuwe auto’s nooit af. Autobedrijven waren zo dubbel de klos. BOVAG adviseert ondernemers alert te zijn. M. werd onlangs ook al gesignaleerd bij een autobedrijf in Moerdijk.

Wilt u iets meer weten over de historie van Mario M.?
Kijk dan hier naar een eerdere uitzending van Hart van Nederland.
Of lees het nieuwsbericht in De Telegraaf van enige tijd geleden.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring