Maximumbedrag transitievergoeding per 2016 verhoogd

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Het maximale bedrag van de transitievergoeding wordt per 1 januari 2016 verhoogd naar € 76.000. Dit is een verhoging van het huidige maximum met € 1.000. Het maximumbedrag wordt elk jaar opnieuw aangepast aan de hand van de gemiddelde loonstijging in Nederland.

De transitievergoeding is de wettelijke ontslagvergoeding die u per 1 juli 2015 bij het eindigen van een arbeidsovereenkomst van 2 jaar of langer aan een werknemer verschuldigd bent. Op dit moment bedraagt het maximumbedrag € 75.000 of maximaal 1 jaarsalaris, als de werknemer jaarlijks meer dan dit maximumbedrag verdient.

Inhoudelijk verandert de regeling niet. U hoeft dus geen transitievergoeding te betalen als een arbeidsovereenkomst van 24 maanden of langer eindigt omdat een werknemer zelf ontslag neemt, de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, er sprake is van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van de werknemer of als er sprake is van een faillissement van de werkgever. In alle andere gevallen is er wel een transitievergoeding verschuldigd.

Meer weten over de transitievergoeding? Bekijk de brochure over alle wijziging als gevolg van de Wet Werk en Zekerheid onderaan de pagina. Ook vindt u hier een handige tool als hulpmiddel bij het berekenen van de transitievergoeding. Voor meer informatie kunt u uiteraard altijd contact opnemen met BOVAG Ledenadvies: 030 6595 300 of ledenadvies@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring