Leerlingen sneller inzetbaar met het RPT-Startpakket

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Bij de start van het schooljaar 2015-2016 stelt OOMT een startpakket ter beschikking aan leerbedrijven in de mobiliteitsbranche die 1 of meer eerstejaars BBL-leerlingen in dienst hebben.

Het RPT-Startpakket bestaat uit een gratis introductie over werkhouding, gereedschapskennis en veiligheid, plus 2 RPT-dagen. Het leerbedrijf vult dit aan met nog eens 3 RPT-dagen. Aanvragen via Innovam.

RPT aan begin leerperiode
OOMT wil leerbedrijven en eerstejaars BBL-leerlingen helpen om de leerperiode op een goede manier te starten. Om ervoor te zorgen dat deze leerlingen de kans krijgen hun vaardigheden te ontwikkelen en specifieke werkzaamheden te oefenen, is er het RPT-Startpakket.

Leerling sneller inzetbaar
Het doel van de RPT-dagen van Innovam is dat de leerling sneller zelfstandig inzetbaar is in het leerbedrijf. Ook weet de leermeester direct welke leerpunten zijn leerling nog heeft. Om dit proces te versnellen, bevat het Startpakket een introductie. Daarin wordt onder andere stilgestaan bij veiligheid in de werkplaats en leert een leerling een aantal basiswerkzaamheden. Door deze introductie kan een leerling direct vanaf het begin zelf aan het werk.

Voordeel
Het RPT-Startpakket is onderdeel van het Sectorplan voor de mobiliteitsbranche. Dat betekent dat ook de overheid aan het initiatief meebetaalt. Deze stimulering t.w.v. van 408 euro komt bovenop de stimulering die OOMT altijd al op RPT geeft.

Op=op
De introductie en de 2 gratis RPT-dagen moet de leerling vóór 31 december 2015 volgen. De 3 volgende RPT-dagen vóór 1 mei 2016. Innovam heeft RPT-dagen voor de opleidingen Autotechniek, Bedrijfsautotechniek en Fiets/scootertechniek. Aanvragen via Innovam: stuur een e-mail naar info@innovam.nl of bel 030 - 608 77 22. Helaas is er niet voor alle leerlingen een RPT-Startpakket beschikbaar. OOMT roept bedrijven daarom op snel een RPT-Startpakket aan te vragen, want op=op.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring