Het is tijd voor actie, gebruik het Dealeradviesboek!

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 3 min

BOVAG heeft een zogenaamd Dealeradviesboek samengesteld, speciaal voor fietsretailers. Maak er gebruik van wanneer u in overleg gaat met uw fabrikant. Nu te downloaden via leden.bovag.nl. Meer weten over de laatste ontwikkelingen in de sector? Kom dan dit najaar naar de regiobijeenkomsten voor BOVAG-fietsbedrijven.

Er moet wat veranderen in de branche, daar zijn fietsretailers het over eens. Dat blijkt ook uit de responscijfers van het Relatie Onderzoek Dealer Importeur (RODI): maar liefst 462 fietsondernemers hebben deze online BOVAG-enquête ingevuld. Een absoluut record, want aan de laatste RODI - in 2012 - deden 187 ondernemers mee. Het leeft dus.

“Dankzij deze 462 fietsondernemers heeft het Dealerplatform nu een glashard bewijs in handen; het bewijs dat actie nodig is. Daarover leest u alles in het Dealeradviesboek”, zegt branchemanager Niels Hansen van BOVAG Fietsbedrijven. “In het Dealeradviesboek leest u niet alleen de belangrijkste uitkomsten van RODI, die inzicht geven in de ervaringen en meningen van fietsondernemers als het gaat om de samenwerking met fabrikanten. In dit boek leest u óók aanbevelingen van BOVAG-juristen aan het BOVAG Dealerplatform over de voorwaarden en contracten van de belangrijkste fietsfabrikanten. De lijst met 10 aandachtspunten is dan ook de rode draad voor de activiteiten van het platform. Uiteraard krijgt u daar via de BOVAG-media periodiek verslag van. Wat kunt u zelf doen? Gebruik het Dealeradviesboek als u in onderhandeling gaat met uw fabrikant en doe er uw voordeel mee.”

BOVAG Dealerplatform
U bent uiteraard ook van harte welkom bij het Dealerplatform, dat aanvankelijk is opgericht door een harde kern van proactieve BOVAG-fietsretailers. Zij strijden (namens de achterban) als collectief voor een eerlijk speelveld en behoud van de goede positie van de retail in de bedrijfskolom. Het platform richt zich daarbij op de volgende doelen:  

  • eerlijke en evenwichtige algemene samenwerkingsafspraken met de grotere fietsfabrikanten (met name gericht op de inhoud van dealercontracten);
  • een gezond en toekomstbestendig verdienmodel voor de fietsretail.

Wat betekent dat concreet? Kijk op pagina 10 van het Dealeradviesboek voor de 10 Aandachtspunten Samenwerking Dealer-Fabrikant. Meer weten? Lees het Dealeradviesboek en kijk op leden.bovag.nl/dealerplatformfiets.

Wilt u een gedrukt exemplaar van het Dealeradviesboek ontvangen? Stuur dan een email naar fiets@bovag.nl. Heeft u vragen over de inhoud van het Dealeradviesboek, bel dan BOVAG Ledenservice: (030) 659 53 00

Uitnodiging regiobijeenkomsten
Dit najaar gaat BOVAG het land in. We houden zes regiobijeenkomsten en het centrale onderwerp is onze relatie met fabrikanten. De uitkomsten van RODI komen uitgebreid aan bod en we gaan met leden in gesprek over de betekenis daarvan. Ook vertellen we wat BOVAG concreet doet met deze uitkomsten. Daarnaast bespreken we de activiteiten van het Dealerplatform en kunt u uw mening geven over bijvoorbeeld de 10 aandachtspunten van het platform. Wees erbij en meld u aan via leden.bovag.nl/regiobijeenkomstenfiets.
 
Kortom: het is tijd voor actie en u kunt op diverse manieren meedoen binnen het collectief van BOVAG-fietsbedrijven. Niels Hansen: “Veel wijsheid gewenst en graag tot ziens op één van de regiobijeenkomsten dit najaar!”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring