Geen gehoor voor terugdraaien accijnsverhoging en gedragseffecten

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

De motie van de SP over het terugdraaien van de accijnsverhogingen op diesel en lpg is gisteren verworpen. Hetzelfde geldt voor de moties van de PVV en het CDA om voortaan bij begrotingsbeslissingen meer rekening te houden met daadwerkelijke gedragseffecten in plaats van uit te gaan van de papieren werkelijkheid.

BOVAG is ontevreden met deze uitslagen. 

Uitslag
Eerder lieten de regeringspartijen PvdA en VVD blijken dat zij tegen de accijnsverhogingen zijn. Gisteren bleek tijdens de stemming over de moties dat alleen de oppositiepartijen voor het terugdraaien van deze maatregel zijn. Ook geeft de regering met het verwerpen van de moties over de gedrags- en grenseffecten aan nauwelijks oog te hebben voor de concurrentienadelen die BOVAG-leden ondervinden door de prijsverschillen met onze buurlanden en de invloed van deze effecten op de beramingen. PvdA en VVD blijven zich in de toekomst beroepen op hun eigen papieren werkelijkheid.

Vervolg
Ondanks de stemmingsuitslag blijft BOVAG zich hard maken voor erkenning van de (gedrags)effecten van accijnsverhogingen bij de Kamerleden en het ministerie.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring