Denk en praat mee over vernieuwd garantiefonds rijscholen

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

BOVAG werkt aan een vernieuwd, toekomstbestendig garantiefonds voor BOVAG-rijscholen (BGF). Dat is nodig omdat het huidige BGF niet voldoende robuust is.

Dat is het gevolg van een stijging van faillissementen. In november organiseert BOVAG een drietal regiobijeenkomsten waar leden kunnen meepraten en meedenken over de nieuwe opzet van BGF. U bent van harte uitgenodigd.

Zoals u bekend moet een BOVAG-rijschool een faillissementsgarantie hebben. Dat is een lidmaatschapseis voortkomend uit de algemene voorwaarden voor rijscholen, die zijn vastgesteld door de SER. Hoe deze faillissementsgarantie wordt nagekomen (uitvoering) is aan de rijschool. Dat kan bijvoorbeeld een verzekering zijn, of een garantiefonds. Als de rijschool een eigen regeling heeft, die de toets der kritiek kan doorstaan, dan wordt deze rijschool toegelaten als BOVAG-lid. Wie geen eigen faillissementsregeling heeft, kan deelnemen aan het BOVAG Garantiefonds Rijscholen. Het BGF heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een fenomeen, waarmee BOVAG-leden zich kunnen onderscheiden in de markt. De huidige constructie is echter niet toekomstbestendig en dus wordt er nu gewerkt aan vernieuwing. Op een aantal bijeenkomsten in november willen we met u de uitkomsten van de werkzaamheden van de voorbereidingsgroep en van een pilot bespreken. Specifiek gaan we dan in op de kansen en bedreigingen van het eigen garantiefonds, inclusief alle haken en ogen inzake kosten, al dan niet digitale lesovereenkomsten en administratieve afhandeling.

De bijeenkomsten zijn ook bedoeld om een aantal hardnekkige geruchten te ontzenuwen die over het vernieuwen van het BGF de ronde doen. Vooropgesteld: er staat nog niets vast en het zijn uit eindelijk de leden zelf die, via de Algemene Leden Vergadering van BOVAG Rijscholen, de beslissing nemen over het vernieuwde BGF. Binnenkort ontvangt u een uitnodiging om in november mee te praten over het nieuwe BGF.

Wilt u niet wachten tot die tijd en heeft een dringende vraag of wilt u een gerucht opgehelderd hebben? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Per mail: ledenadvies@bovag.nl of per telefoon 030 – 65 95 300.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring