Constructief overleg tijdens tweede onderhandelingsronde cao Tank en Was

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

De cao-partijen zijn tijdens de 2de onderhandelingsronde voor de cao Tank en Was op 1 oktober nader ingegaan op elkaars voorstellen. BOVAG kijkt positief terug op deze ronde waarin sprake was van constructief overleg. Zo lijkt er aan beide kanten begrip voor elkaars voorstellen.

BOVAG heeft de vakbonden wel duidelijk gemaakt  dat de looneis van de bonden aan de hoge kant is, gezien de marktsituatie.

Werkgevers en vakbonden zijn het eens dat het goed is om meer te investeren in de scholing en ontwikkeling van werknemers in de sector. Ook willen beide partijen zorgen dat de cao-ruimte biedt voor het aannemen van zogenaamde doelgroepmedewerkers in het kader van de Participatiewet. Naast de gemeenschappelijke thema’s zijn er ook verschillen. Zo vinden BOVAG en BETA  de looneis van de vakbonden van 2,5% tot 3% veel te hoog.

Verder zien partijen dat  de cao moet worden aangepast naar aanleiding van recente wetswijzigingen op het gebied van arbeidsrecht (Wet Werk en Zekerheid) en verlof (Wet Arbeid en Zorg). Partijen zijn het eens dat de  cao zo leesbaar mogelijk moet blijven.

Op donderdag 29 oktober praten  partijen opnieuw met elkaar.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring