BOVAG presenteert toekomstscenario’s voor pomphouders

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 15 oktober aanstaande presenteert BOVAG Tankstations vier toekomstscenario’s voor pomphouders. Door de verandering van de brandstoffenmix staat vast dat er op korte termijn -vanaf 2020 al- een impact is op bedrijfsvoering, omzetten en rendementen.

Volgens alle scenario’s die adviesbureau MMG op basis van de “Duurzame Brandstofvisie met LEF” (opgesteld door marktpartijen en belangenorganisaties onder coördinatie van het ministerie van I&M) uitwerkte, stevent de tankstationbranche op een omzetdaling af, bovenop de terugloop in literafzet door bijvoorbeeld steeds zuinigere voertuigen. Voor zowel de personen- en bestelauto’s als voor zware bedrijfsauto’s heeft MMG de toekomstscenario’s voor wat betreft de brandstofbehoefte geschetst en handelingsperspectieven voor ondernemers gepresenteerd. In alle scenario’s voor personen- en bestelwagens wordt, niet verwonderlijk, aangenomen dat benzine en diesel afnemen richting 2030 en vooral 2050. De mate waarin dat gebeurt is afhankelijk van de opkomst van alternatieven. Gas (LPG/CNG) en elektrisch rijden (PHEV/EV) zijn alternatieven die op middellange termijn (2030) wellicht al op de voorgrond gaan treden, terwijl de opkomst van waterstof na 2030 wordt verwacht. Voor de zwaardere bedrijfsauto’s wordt verwacht dat in 2030 nog maar tweederde van het park op diesel rijdt (26% gas, 6% elektrisch en 1% waterstof), terwijl 20 jaar later meer dan de helft (53%) op gas rijdt en nog maar 17% op diesel (20% elektrisch en 10% waterstof).
 
Het moge duidelijk zijn dat al deze veranderingen grote impact gaan hebben op tankstationondernemers. MMG Advies presenteert op 15 oktober tijdens de ALV alle scenario’s en het perspectief voor pomphouders binnen die scenario’s, zodat de ondernemers zich kunnen voorbereiden op hun toekomst. De ALV is op 15 oktober vanaf 16:00 uur gratis toegankelijk voor alle leden van BOVAG Tankstations en vindt plaats op een bijzondere locatie, namelijk de SchippersStop in Veldhoven. Dit multifunctionele en hypermoderne tankstation herbergt een keur aan faciliteiten, diensten en producten en vanzelfsprekend wordt er tevens een rondleiding georganiseerd voor alle aanwezigen.

Aanmelden kan via het ledenportaal van BOVAG: leden.bovag.nl/alvtank

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring