Vier redenen om de inspraakavonden BGF te bezoeken!

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 4 min

BOVAG en het bestuur van BOVAG-rijscholen werken aan een vernieuwd, toekomstbestendig BOVAG Garantiefonds (BGF) voor rijscholen. Het garantiefonds is er voor u en daarom houdt BOVAG in november en december vier inspraakavonden.

Tijdens deze bijeenkomsten kunnen Leden  hun input te geven. Vanuit de praktijk van de ondernemers zelf. Kom ook en deel uw mening met ons! Voorzitter Frank Hoornenborg vertelt waarom.

Waarom komt er een nieuw BGF?
“BOVAG Garantiefonds is een garantiefonds van en voor BOVAG-rijscholen. Het is een uniek product waarmee u zich als BOVAG-lid kunt onderscheiden. Met BGF helpen we gedupeerde leerlingen uit de brand als een van de BOVAG-leden onverhoopt failliet mocht gaan. Iedere BOVAG-rijschool doet jaarlijks per leerling een financiële bijdrage aan dit fonds. Afgelopen jaren is meerdere malen een beroep gedaan op het garantiefonds, waardoor BOVAG genoodzaakt is om kritisch te kijken naar de opbouw van het BGF. Daarom kijkt BOVAG momenteel naar de mogelijkheden voor vernieuwing van het garantiefonds om het toekomstbestendig te maken. Toekomstbestendig wil zeggen: op de korte én lange termijn betaalbaar, kostendekkend én inzichtelijk, welke leerling heeft waarop recht in geval van faillissement.”

Wat is het nut van de inspraakavonden?
“Het garantiefonds is van en voor rijscholen en daarom houdt BOVAG in november vier inspraakavonden, verspreid over het land. En ik hoop dat veel leden deze inspraakavonden zullen bijwonen, want hun kijk vanuit de praktijk is heel nuttig en belangrijk. Inspraak betekent dat we leden naar hun visie vragen over de verschillende denkrichtingen, want er is beslist nog niets in beton gegoten! We gaan bijvoorbeeld met rijscholen in gesprek over de kostenstructuur, de promotie van het garantieproduct en de bijdrage van BGF aan de profilering van BOVAG-rijscholen in de markt. BOVAG is meer dan ooit leden: wij willen graag gebruik maken van de vakinhoudelijke kennis die bij onze ondernemers in huis is. Participatie en kennis delen dus, een prima voorbeeld van BOVAG-nieuwe-stijl.”

Inspraak… en wat gebeurt en dan?
“Na de vier bijeenkomsten verzamelen wij alle input en maken specialisten van BOVAG, samen met Bovemij en een aantal bestuursleden, een voorstel voor het nieuwe BGF. Tijdens onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering begin 2016 wordt het nieuwe BGF gepresenteerd en wordt er aansluitend over gestemd. Ook daar kunnen leden weer bij aanwezig zijn, bij deze nodig ik iedereen ook daarvoor uit!”

Waarom is vooraf aanmelden noodzakelijk?
“De inspraakavonden vinden in een veilige, besloten omgeving plaats, dus alléén leden en een aantal medewerkers van BOVAG. Van te voren aanmelden is daarom verplicht. Zonder aanmelding krijgt men dus geen toegang, daar moeten we echt streng in zijn.” Aanmelden is mogelijk via http://leden.bovag.nl/inspraakavondbgf.

De data:

  • 24 november in Best, restaurant Quatre Bras
  • 2 december in Marum (Groningen), restaurant Kruisweg
  • 9 december in Papendrecht, Apollo Hotel
  • 10 december in Zaandam, restaurant De Hoop op d’ Swarte Walvis
Programma
Het programma van de inspraakavond ziet er als volgt uit: 18:00 uur: Ontvangst met soep en broodjes
  • 18:30 uur: Start plenair programma
  • 19:00 uur: Koffiepauze
  • 19:15 uur: Input geven/discussie in groepen
  • 20:45 uur: Plenaire terugkoppeling en ‘hoe nu verder?’
  • 21:00 uur: Afsluiting met borrel
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring