Toine Beljaars benoemd tot voorzitter BOVAG Schadeherstelbedrijven

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Toine Beljaars is per 17 november 2015 benoemd tot voorzitter van de nieuwe afdeling BOVAG Schadeherstelbedrijven. Samen met branchemanager Frans Kragten én diverse BOVAG-leden met een schade-activiteit zal hij de nieuwe BOVAG-afdeling verder vormgeven.

Toine Beljaars (55) is geen onbekende in schadeland en de verzekeringsbranche. Hij was van medio jaren tachtig tot medio jaren negentig directeur van Focwa en daarna was hij onder meer interim-directeur bij Achmea Schadeservice. Vervolgens heeft hij diverse directiefuncties gehad in de verzekeringsbranche, waaronder tot medio 2013 algemeen directeur bij het verzekeringsbedrijf van Van Lanschot. Beljaars heeft ook veel ervaring in brancheorganisaties, zo was hij voorzitter van de NVGA (gevolmachtigd assurantiebedrijven). Hij combineert het voorzitterschap van BOVAG Schadeherstelbedrijven met zijn ondernemerschap. Frans Kragten werkt al 18 jaar bij BOVAG, onder meer voor BOVAG Autodealers en als projectmanager. Hij stond aan de wieg van het programma Erkend Duurzaam.

Verkenning schadebranche
Het aantreden van Toine Beljaars en Frans Kragten betekent ook het afscheid van Jan-Willem Hoogeweegen. Jan-Willem heeft als verkenner voor BOVAG de schadebranche in kaart gebracht, de wensen van BOVAG-leden geïnventariseerd en de eerste gesprekken gevoerd met verzekeraars en andere opdrachtgevers. Mede op basis van zijn onderzoek heeft het verenigingsbestuur van BOVAG de beslissing genomen om een schadeafdeling op te richten.

Vervolg
Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG: “BOVAG dankt Jan-Willem Hoogeweegen voor zijn uitstekende voorbereidende werkzaamheden. De komende maanden zal de afdeling BOVAG Schadeherstelbedrijven onder leiding van Toine Beljaars verder vorm krijgen. Momenteel worden gesprekken gevoerd met diverse stakeholders en opdrachtgevers. In de gesprekken tot nu toe tonen de grote opdrachtgevers en verzekeraars zich constructief inzake het BOVAG-initiatief. Daarnaast overleggen we de komende weken met Focwa over samenwerking of samengaan, met de bedoeling de BOVAG-leden van de nieuwe afdeling Schadeherstelbedrijven daar voor het eind van het jaar duidelijkheid over te kunnen verschaffen.”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring